MC MEDIA NETWORK

Saturday, 27 April
Advertisement

January Detox: Καρδιά

Advertisement

Γράφει η Μαλού Λαρσινού

Αν δεν καθαρίσεις την καρδούλα σου από τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις, κάθε σου προσπάθεια να νιώσεις καλύτερα ή θα αποτυγχάνει ή θα πετυχαίνει στο μισό. Και αυτό γιατί τα συναισθήματα που έχουμε, δημιουργούν τις σκέψεις μας, και οι σκέψεις μας καθορίζουν τις συμπεριφορές μας. Οι συμπεριφορές μας, γίνονται συνήθειες, και οι συνήθειες μας είναι η ζωή μας. Τόσο απλά.

- Advertisement -

Η συναισθηματική αποτοξίνωση δεν αφορά την απαλλαγή αρνητικών συναισθημάτων, αλλά την κάθαρση από αυτά που είναι στάσιμα και έχουν κολλήσει μέσα μας σαν λεκές.

Το συναισθηματικό detox θα σε βοηθήσει να αφομοιώσεις καλύτερα τις συναισθηματικές σου εμπειρίες και να βιώσεις πιο όμορφα και αρμονικά συναισθήματα.

Για να είναι πετυχημένο το συναισθηματικό detox, είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις αποτοξινωση στο σώμα σου. Αφού ολοκληρώσεις την προετοιμασία, μπορείς να προχωρήσεις στον καθαρισμό της καρδούλας σου.

1. Ταυτοποίησε τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ακριβώς τι νιώθεις και γιατί σε ενοχλεί. Είναι φόβος; Είναι θυμός; Είναι στενοχώρια; Πολλές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε τι νιώθουμε μέχρι να ψάξουμε τι είναι αυτό ακριβώς και να καταλήξουμε σε διαφορετικό συμπέρασμα.

✓ Θα σου πρότεινα να κάνεις διαλογισμό. Συγκεντρώσου στην ανάσα σου και γίνε ο ντετέκτιβ της καρδιάς σου.

2. Κάνε μια λίστα: τα οφέλη

Για να νιώθεις αυτά τα συναισθήματα, σίγουρα παίρνεις κάποιο όφελος. Είναι το ‘γνωστό’, γιατί τα έχεις συνηθίσει; Είναι η εύκολη λύση; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε ακριβώς γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να τα νιώθει.

3. Κάνε μια λίστα: τα μειονεκτήματα

Αυτό είναι πιο εύκολο! Για να ξέρεις ότι είναι αρνητικά συναισθήματα ξέρεις σίγουρα ότι σε επηρεάζουν αρνητικά στην ζωή σου.

✓ Γίνε πιο συγκεκριμένη και ξεκάθαρη και σημείωσε σε ποιους τομείς της ζωής σου σε επηρεάζουν και με ποιον τρόπο (σχέσεις, δουλειά, αυτοπεποίθηση κλπ)

4. Μετέτρεψε τα αρνητικά συναισθήματα σε ουδέτερα

Αντιμετώπισε κάθε αρνητικό συναίσθημα που έχεις σαν να είναι ουδέτερο. Ούτε καλό ούτε κακό. Απλά υπάρχει αυτήν την στιγμή μέσα σου και δεν σε επηρεάζει. Τεχνικές όπως η αυτοσυγκέντρωση, ο διαλογισμός, το ΕFT ή tapping (είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει μικρά χτυπήματα στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μειωθεί ο πόνος και η ένταση των ψυχολογικών και των σωματικών συμπτωμάτων. Και κάτι όσο απλό όσο μια μέρα μακριά από όλα, ένας περίπατος στην φύση, μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό

5. Μετάλλαξε τα ουδέτερα συναισθήματα σε θετικά

Για σκέψου, μπορεί ο πόνος να μετατραπεί σε αγάπη; Ο φόβος σε ενθουσιασμό για το καινούργιο; Η μελαγχολία σε φροντίδα για εσένα; Αν μετατρέψεις τα αρνητικά σου συναισθήματα σε ουδέτερα, θα αποκτήσεις την υπομονή και την διάθεση να τα μετατρέψεις σε θετικά.

6. Να είσαι ευγνώμων

Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι μέγιστο. Η πρακτική της ευγνωμοσύνης χαρίζει ευδαιμονία και ευεξία. Εξουδετερώνει την τοξικότητα μέσα σου και σου χαρίζει αρμονία και γαλήνη. Εξουδετερώνει το άγχος, βελτιώνει την διάθεση, την λειτουργία του ανοσοποιητικού, την συγκέντρωσή σου.. Τι άλλο θέλεις;!

Ξεκίνα με το να γράφεις στο ημερολόγιο σου καθημερινά 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Δεν γράφεις ακόμα ημερολόγιο; Διάβασε το προηγούμενο μου άρθρο και θα σε πείσω!

Xxx

Μαλού @maloularsinou

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK