MC MEDIA NETWORK

Saturday, 27 April
Advertisement

Story of my life: «Γιατί τραβάω πάντα τους σκάρτους άντρες;»

Advertisement

«Και πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για ν’ αγαπήσω» έχει πει σοφά και η Δέσποινα Βανδή.

Αγαπημένη, ακόμα και αν είσαι από τις πολύ τυχερές στο κομμάτι των αισθηματικών σου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ήρθε κάποια στιγμή –ή δεκάδες στιγμές- στη ζωή σου που τρώγοντας παγωτό ή «λιώνοντας» με αλκοόλ ρώτησες τα κορίτσια τι φταίει και κάνεις τόσο λάθος επιλογές στους άντρες.

- Advertisement -

Τι φταίει και έχεις το… μ@λ@κομαγνήτη!

Τις πρώτες φορές που το ρώτησες αυτό, σας βρήκε το ξημέρωμα να αναλύετε τι έκανε αυτός λάθος, τι θα μπορούσες να είχες κάνει εσύ πιο σωστά και γενικά τι ακριβώς εννοεί με εκείνη τη φράση που είπε ή δεν είπε, τι ήθελε να σου δείξει με κάτι που έκανε ή δεν έκανε…

Βεβαίως, ο καιρός, πέρασε, οι αντίστοιχες ερωτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και τώρα πια όταν ρωτάς γιατί έχεις το μ@λ@κομαγνήτη, σου δίνουν κατευθείαν αλκοόλ και σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη με ένα βλέμμα ειλικρινούς συμπαράστασης.

Γιατί έχεις, λοιπόν, το μ@λ@κομαγνήτη βρε κορίτσι μου;

Γιατί θέλεις να «ξεφύγεις».

Οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι υποσυνείδητα επιλέγεις σκοπίμως μια δυσλειτουργική σχέση γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος να αποσπάσεις την προσοχή σου από κάποια πραγματικά,ουσιαστικά προβλήματα που μπορεί να έχεις. Η «προβληματική» σου σχέση δηλαδή επειδή σπαταλά πολύ χρόνο, σκέψη και ενέργεια, μπορεί να λειτουργεί σαν διέξοδος από ένα σημαντικό ζήτημα υγείας ή ένα οικογενειακό πρόβλημα που είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του. Η δυσλειτουργική σχέση σου προσφέρει το να μην σε απασχολήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα στον ίδιο βαθμό ή το να αναβάλεις το χρόνο που πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Γιατί δεν είσαι έτοιμη να δεσμευτείς.

Το να διαλέγεις ακατάλληλους συντρόφους είναι στην πραγματικότητα μία απόφαση που παίρνεις θέλοντας μέσα σου να επιβεβαιώσεις ότι όλοι οι άντρες είναι σκάρτοι και ότι δεν αξίζει κανείς να επενδύει στις ανθρώπινες σχέσεις. Η ανάγκη σου να επιβεβαιώσεις τη ματαιότητα των ερωτικών σχέσεων σχετίζεται άμεσα με φοβία δέσμευσης. Η φοβία αυτή πιθανότατα σχετίζεται με τα παιδικά χρόνια μας και με την ανατροφή μας από ένα ζευγάρι –τους γονείς μας- που λειτούργησε σαν αρνητικό πρότυπο και μας δημιούργησε την εντύπωση ότι οι σχέσεις είναι απογοητευτικές και άρα υποσυνείδητα προσπαθούμε να τις αποφύγουμε. Δηλαδή η επιλογή ενός ακατάλληλου συντρόφου και η ενασχόληση μαζί του είναι απόλυτα ανακουφιστική για κάποιον που δεν θέλει να δεσμευτεί και ικανοποιείται από την επιβεβαίωση που παίρνει ότι η σχέση είναι «γιαούρτι», ότι έχει δηλαδή σίγουρη ημερομηνία λήξης!

Γιατί έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που επιλέγουν μοτιβικά τον ίδιο ακατάλληλο τύπο συντρόφου συνήθως κινητοποιούνται από μια διάθεση αυτοτιμωρίας που έχει τις ρίζες της στην πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση τους. Επιλέγουν δηλαδή να κάνουν και να παραμένουν σε σχέσεις μέσα στις οποίες δεν περνάνε καλά και ταλαιπωρούνται, επειδή υποσυνείδητα πιστεύουν ότι αξίζουν την ταλαιπωρία αυτή ΄γιατί αμφισβητούν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από τη σχέση τους. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συνδέεται με κάποια ενοχή που δημιουργήθηκε στα παιδικά μας χρόνια όταν για κάποιο λόγο δεν είχαμε την έγκριση και την αποδοχή των γονιών μας, και μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήμασταν αρκετοί και ότι τους απογοητεύσαμε. Με την κακή μας επιλογή επιβεβαιώνουμε αυτή την αρχική πεποίθηση, που δικαιώνει και συμφωνεί με τους γονείς μας. ότι δεν αξίζουμε κάτι καλό!

Το ξέρω, σε στεναχώρησα, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει! Γιατί το μαλακομαγνήτη δεν τον έχεις έτσι, εσύ η ίδια τον ενεργοποιείς!

 

info: marymary.gr

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK