MC MEDIA NETWORK

Wednesday, October 20, 2021

Flat at 3303 Water Street

Όταν το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design κλήθηκε να δώσει συστάσεις σε έναν πελάτη, που μόλις είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και 2 μπάνιων, 1,400 τετραγωνικών ποδιών στο Georgetown, ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Χαραλάμπους εξεπλάγη.

To διαμέρισμα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν χρειαζόταν πραγματικά ανακαίνιση. Όταν όμως οι πελάτες έθεσαν την απλή ερώτηση: “τι θα κάνατε διαφορετικά σε αυτόν τον χώρο;”  o αρχιτέκτονας απάντησε με ένα επανασχεδιασμένο ανοιχτό χώρο, ιδανικό για weekend getaways.

Οι πελάτες ζουν στη Βαλτιμόρη, και κουρασμένοι από τα συνεχή νυχτερινά ταξίδια και τη πληρωμή ξενοδοχείων, αγόρασαν το διαμέρισμα για να το χρησιμοποιούν ως βάση για τις συχνές επισκέψεις τους στην Ουάσιγκτον. Το διαμέρισμα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κανάλι Georgetown, και έχει την ιδανική τοποθεσία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ουάσιγκτον, ενώ είναι κοντά σε εστιατόρια, μουσεία και κυρίως κοντά στο Κέντρο Κέννεντι για να μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις και συναυλίες που διεξάγονται εκεί. Το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design είχε να αντιμετωπίσει ένα χώρο που είχε αρκετούς περιορισμούς, και τον μεταμόρφωσε με σημαντικές βελτιώσεις, όπως το γκρέμισμα των τοίχων, το άνοιγμα του σαλονιού, την προσθήκη μοντέρνων πινελιών, αλλά και τη χρήση αναβαθμισμένης τεχνολογίας.

Καθώς ο επισκέπτης εισέρχεται στο διαμέρισμα, συναντά ένα υπέροχο ανθρακί δάπεδο από πέτρα που επεκτείνεται σε όλο το διαμέρισμα. Η Ουάσιγκτον βιώνει το χειμώνα έντονα και η πέτρα μπορεί να καταστεί ένα αρκετό κρύο υλικό, επομένως το δάπεδο εξοπλίστηκε με θερμική ακτινοβολία, ούτως ώστε να είναι πάντα ζεστό κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Η χρήση της τεχνολογίας όμως απλά ξεκινά με τα δάπεδα. Ο εντοιχισμένος φωτισμός, καθώς και οι συσκευές ήχου και εικόνας τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν το χώρο ένα υπερσύγχρονο διαμέρισμα.

Αμέσως μετά την είσοδο, βρίσκεται η ανασχεδιασμένη κουζίνα και η τραπεζαρία. Καθώς δεν πρόκειται για κύρια κατοικία, οι συσκευές έχουν περιοριστεί σε μια μικρή εστία μαγειρέματος και ένα φούρνο ταχύτητας. Οι διαστάσεις του ψυγείου έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό και έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να είναι κρυμμένο κάτω από τον πάγκο από χαλαζία, πίσω από ένα από τα γυαλιστερά λευκά ντουλάπια από laminate, ενώ την παρουσία του συμπληρώνει ένα συρτάρι καταψύκτη. Για να αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος, το τραπέζι προσαρτήθηκε στη νησίδα της κουζίνας, αλλά ακόμη κι έτσι μπορούν να καθίσουν άνετα σε αυτό 6 άτομα.

Προτού όμως οι επισκέπτες προχωρήσουν περισσότερο στο χώρο, πρέπει να επισημανθεί ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του ανασχεδιασμένου διαμερίσματος. Το ταβάνι πάνω από την περιοχή του τραπεζιού είναι ελαφρώς χαμηλωμένο. Το χαμηλότερο τμήμα του σχεδίου από γυψοσανίδα εκτείνεται προς και κάτω από τον παρακείμενο τοίχο, καμπυλώνοντας στη γραμμή της οροφής. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χαμηλωμένου τμήματος αποκόπτεται και ανεβαίνει ξανά στο κύριο ύψος της οροφής, σαν ένα αντίστροφο αιωρούμενο ταβάνι. Στο εσωτερικό αυτού του κομματιού, υπάρχουν εντοιχισμένα LED που αντανακλούν πανέμορφα το φως. Το σχήμα της εσοχής του τμήματος αυτού, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του τραπεζιού που βρίσκεται κάτω από αυτό, δίνοντας την αίσθηση ότι το τραπέζι λες και έχει πέσει από το ταβάνι. Το σχέδιο επαναλαμβάνεται στον κύριο χώρο του καθιστικού και ξανά στο υπνοδωμάτιο για να ενοποιήσει το σχεδιασμό του διαμερίσματος.

Ακριβώς απέναντι από την κουζίνα και την τραπεζαρία, στην είσοδο του διαμερίσματος, βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο. Αυτό το δωμάτιο επανασχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως γραφείο τις πλείστες ώρες, αλλά και ως ξενώνας όταν έρχονται τα εγγόνια του ζευγαριού. Αρχικά, υπάρχει μια συρόμενη πόρτα από χάλυβα και ημιδιαφανές γυαλί η οποία ναι μεν επιτρέπει στο φως να εισέλθει, αλλά παράλληλα προσφέρει ιδιωτικότητα . Κατά μήκος του πίσω τοίχου, υπάρχει ένα πτυσσόμενο γραφείο, με ράφια και αποθηκευτικό χώρο. Μόλις όμως αναδιπλωθεί το γραφείο και μετακινηθεί ο τοίχος, αποκαλύπτεται το πτυσσόμενο κρεβάτι που κατεβαίνει κάτω για να τους επισκέπτες που θα μείνουν το βράδυ. Στον χώρο αυτό όμως υπάρχει και μια υπέροχη έκπληξη: Η οροφή είναι εξοπλισμένη με 100 φωτάκια οπτικών ινών τα οποία μιμούνται τον έναστρο ουρανό, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Προχωρώντας στον κύριο χώρο του καθιστικού, ένας μεγάλος διαχωριστικός τοίχος, που υπήρχε εκεί αφαιρέθηκε, για να ανοίξει πλήρως ο χώρος. Ένα ειδικά σχεδιασμένο τζάκι αερίου διπλής όψης, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα, βρίσκεται στη μέση του χώρου αυτού διαχωρίζοντας τον σε δύο διακριτά κομμάτια. Πιο συγκεκριμένα, το τζάκι αυτό έχει διπλή λειτουργία: αφενός λειτουργεί σαν έργο τέχνης και αφετέρου σαν λειτουργικό στοιχείο του σπιτιού, καθώς ο έξυπνος σχεδιασμός του επιτρέπει στις φλόγες να είναι εμφανή και από τις δύο πλευρές.

Δίπλα στην τραπεζαρία βρίσκεται το καθιστικό. Τέσσερις πολυθρόνες και ένα μεγάλο πουφ συνθέτουν ένα όμορφο μέρος για ήσυχες συζητήσεις με φίλους, ενώ από εκεί φαίνεται και το τι γίνεται στην κουζίνα.

Σε αυτό το διαμέρισμα όμως είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς την υπέροχη θέα του καναλιού, και γενικότερα της ζωής γύρω από αυτό. Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή θέα, το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design κράτησε τον εξωτερικό τοίχο απαλλαγμένο από εμπόδια, καταφέρνοντας έτσι παράλληλα να αυξήσει και το ποσό του φυσικού φωτός που εισέρχεται στο διαμέρισμα.

Συνεχίζοντας, στην άλλη πλευρά του τζακιού, ένας ειδικά σχεδιασμένος καναπές προσφέρει άφθονο χώρο για να καθίσουν άνετα οι ένοικοι και να απολαύσουν μια ταινία. Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ είναι στην πραγματικότητα ένα έργο τέχνης, που αποτελείται από ανακυκλωμένο ξύλο. Ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Χαραλάμπους, συνάντησε στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονων Επίπλων ένα καλλιτέχνη, ο οποίος του πρότεινε να καλύψει έναν ολόκληρο τοίχο από ανακυκλωμένο ξύλο. Οι δύο λάτρεψαν την ιδέα, και έτσι  δημιούργησαν έναν όμορφο, γκρι τοίχο από ξύλο που συμπληρώνει τον χώρο και δένει όμορφα με τα έπιπλα και τα χαλιά.

Το σαλόνι διαθέτει επίσης ένα μικρό μπαρ και παρέχεται από αυτό πρόσβαση στο μικρότερο, πλήρες μπάνιο, το οποίο επίσης ανακαινίστηκε. Στο μπάνιο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένας νιπτήρας με βάθρο, ενώ ισπανικά πλακάκια διακόσμησαν τον τοίχο του ντους.

Ένα άλλο σημαντικό τμήμα του σπιτιού είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο, που έχει την ίδια καταπληκτική θέα με το καθιστικό. Το κρεβάτι βρίσκεται στη μέση του χώρου, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει ένα δερμάτινο κεφαλάρι με αναδιπλούμενες λάμπες για ανάγνωση. Πάνω από το κρεβάτι υπάρχει μια επανάληψη του σχεδίου από γυψοσανίδα, που υπάρχει στο σαλόνι, δημιουργώντας μια συνέχεια στους χώρους του σπιτιού, ενώ ο επαρκής φωτισμός του δωματίου επιτυγχάνεται με εντοιχισμένα LEDs και δύο κρεμαστά φωτιστικά. Δεξιά και αριστερά του κρεβατιού υπάρχουν καθρέφτες οι οποίοι αντανακλούν, τόσο το εσωτερικό του δωματίου, όσο και το εξωτερικό φως. Οι γυάλινες πόρτες σε όλο το διαμέρισμα είναι χωρίς πλαίσιο, ξεκινώντας από το πάτωμα και φτάνοντας μέχρι το ταβάνι. Αυτά τα δύο σχεδιαστικά τεχνάσματα ξεγελούν, δίνοντας την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μαζί στην κύρια κρεβατοκάμαρα.

Δίπλα από την κρεβατοκάμαρα βρίσκονται οι ντουλάπες και ο χώρος της γκαρνταρόμπας. Αυτό το σημείο οδηγεί στο κυρίως μπάνιο. Ο παλιός χώρος του μπάνιου περιείχε μια μεγάλη μπανιέρα και ένα μικρό ντους. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν κανένα από τα δύο, οπότε οι δύο χώροι συνδυάστηκαν και δημιούργησαν ένα πολυτελές ντους και ατμόλουτρο. Το εσωτερικό του ντους είναι ο μόνος χώρος του σπιτιού που δεν έχει τα γκρι πέτρινα πλακάκια ως δάπεδο, καθώς είναι επενδυμένο με βότσαλα, τόσο στο πάτωμα, όσο και στον πίσω τοίχο. Τα πέτρινα πλακάκια που υπάρχουν στο υπόλοιπο διαμέρισμα καλύπτουν όλο το υπόλοιπο μπάνιο, τα δάπεδα και όλους τους τοίχους. Το ντους διαθέτει κεφαλή βροχής, πάγκους σε κάθε άκρη και εντοιχισμένα LEDs σε κοιλότητες που αντανακλούν το φως από τα βότσαλα. Φώτα LED όμως υπάρχουν και κατά μήκος των τοίχων και πίσω από τους καθρέφτες. Και σαν αυτά να μην ήταν αρκετά, υπάρχει και μια τηλεόραση κρυμμένη στον καθρέφτη του μπάνιου σαν μια τελευταία εντυπωσιακή πινελιά του χώρου αυτού.

Καταληκτικά, η πλήρης αναδιαμόρφωση αυτού του διαμερίσματος στο Georgetown από την FORMA Design είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η έξυπνη χρήση των υφιστάμενων δομών καθώς και οι δημιουργικές επιλογές στο κομμάτι του εσωτερικού σχεδιασμού, καθιστούν αυτό το μοντέρνο διαμέρισμα 1,400 τετραγωνικών ποδιών, ένα ευρύχωρο και λειτουργικό σπίτι, ακόμη και αν είναι μόνο για το Σαββατοκύριακο!

*Tο κείμενο βασίστηκε σε άρθρο του Ken Shallcross που γράφτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, για το Μodern Architecture + Design Society. Μάλιστα η Modern Architecture + Design Society πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το ετήσιο διαδικτυακό event “DC Virtual Reality Tour” και το διαμέρισμα αυτό ήταν το πρώτο στην ξενάγηση. Για μια εικονική ξενάγηση σε αυτό το υπέροχο διαμέρισμα πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://my.matterport.com/show/?m=YrGgdsKQphf

Project Info:

FORMA Design, Inc.
Andreas Charalambous, AIA, IIDA, Principal
Juan Martin Gutierrez, Project Architect
Based in: Washington DC
Photo Credit: Geoffrey Hodgdon

Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

Όταν το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design κλήθηκε να δώσει συστάσεις σε έναν πελάτη, που μόλις είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και 2 μπάνιων, 1,400 τετραγωνικών ποδιών στο Georgetown, ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Χαραλάμπους εξεπλάγη.

To διαμέρισμα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν χρειαζόταν πραγματικά ανακαίνιση. Όταν όμως οι πελάτες έθεσαν την απλή ερώτηση: “τι θα κάνατε διαφορετικά σε αυτόν τον χώρο;”  o αρχιτέκτονας απάντησε με ένα επανασχεδιασμένο ανοιχτό χώρο, ιδανικό για weekend getaways.

Οι πελάτες ζουν στη Βαλτιμόρη, και κουρασμένοι από τα συνεχή νυχτερινά ταξίδια και τη πληρωμή ξενοδοχείων, αγόρασαν το διαμέρισμα για να το χρησιμοποιούν ως βάση για τις συχνές επισκέψεις τους στην Ουάσιγκτον. Το διαμέρισμα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κανάλι Georgetown, και έχει την ιδανική τοποθεσία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ουάσιγκτον, ενώ είναι κοντά σε εστιατόρια, μουσεία και κυρίως κοντά στο Κέντρο Κέννεντι για να μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις και συναυλίες που διεξάγονται εκεί. Το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design είχε να αντιμετωπίσει ένα χώρο που είχε αρκετούς περιορισμούς, και τον μεταμόρφωσε με σημαντικές βελτιώσεις, όπως το γκρέμισμα των τοίχων, το άνοιγμα του σαλονιού, την προσθήκη μοντέρνων πινελιών, αλλά και τη χρήση αναβαθμισμένης τεχνολογίας.

Καθώς ο επισκέπτης εισέρχεται στο διαμέρισμα, συναντά ένα υπέροχο ανθρακί δάπεδο από πέτρα που επεκτείνεται σε όλο το διαμέρισμα. Η Ουάσιγκτον βιώνει το χειμώνα έντονα και η πέτρα μπορεί να καταστεί ένα αρκετό κρύο υλικό, επομένως το δάπεδο εξοπλίστηκε με θερμική ακτινοβολία, ούτως ώστε να είναι πάντα ζεστό κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Η χρήση της τεχνολογίας όμως απλά ξεκινά με τα δάπεδα. Ο εντοιχισμένος φωτισμός, καθώς και οι συσκευές ήχου και εικόνας τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν το χώρο ένα υπερσύγχρονο διαμέρισμα.

Αμέσως μετά την είσοδο, βρίσκεται η ανασχεδιασμένη κουζίνα και η τραπεζαρία. Καθώς δεν πρόκειται για κύρια κατοικία, οι συσκευές έχουν περιοριστεί σε μια μικρή εστία μαγειρέματος και ένα φούρνο ταχύτητας. Οι διαστάσεις του ψυγείου έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό και έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να είναι κρυμμένο κάτω από τον πάγκο από χαλαζία, πίσω από ένα από τα γυαλιστερά λευκά ντουλάπια από laminate, ενώ την παρουσία του συμπληρώνει ένα συρτάρι καταψύκτη. Για να αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος, το τραπέζι προσαρτήθηκε στη νησίδα της κουζίνας, αλλά ακόμη κι έτσι μπορούν να καθίσουν άνετα σε αυτό 6 άτομα.

Προτού όμως οι επισκέπτες προχωρήσουν περισσότερο στο χώρο, πρέπει να επισημανθεί ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του ανασχεδιασμένου διαμερίσματος. Το ταβάνι πάνω από την περιοχή του τραπεζιού είναι ελαφρώς χαμηλωμένο. Το χαμηλότερο τμήμα του σχεδίου από γυψοσανίδα εκτείνεται προς και κάτω από τον παρακείμενο τοίχο, καμπυλώνοντας στη γραμμή της οροφής. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χαμηλωμένου τμήματος αποκόπτεται και ανεβαίνει ξανά στο κύριο ύψος της οροφής, σαν ένα αντίστροφο αιωρούμενο ταβάνι. Στο εσωτερικό αυτού του κομματιού, υπάρχουν εντοιχισμένα LED που αντανακλούν πανέμορφα το φως. Το σχήμα της εσοχής του τμήματος αυτού, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του τραπεζιού που βρίσκεται κάτω από αυτό, δίνοντας την αίσθηση ότι το τραπέζι λες και έχει πέσει από το ταβάνι. Το σχέδιο επαναλαμβάνεται στον κύριο χώρο του καθιστικού και ξανά στο υπνοδωμάτιο για να ενοποιήσει το σχεδιασμό του διαμερίσματος.

Ακριβώς απέναντι από την κουζίνα και την τραπεζαρία, στην είσοδο του διαμερίσματος, βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο. Αυτό το δωμάτιο επανασχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως γραφείο τις πλείστες ώρες, αλλά και ως ξενώνας όταν έρχονται τα εγγόνια του ζευγαριού. Αρχικά, υπάρχει μια συρόμενη πόρτα από χάλυβα και ημιδιαφανές γυαλί η οποία ναι μεν επιτρέπει στο φως να εισέλθει, αλλά παράλληλα προσφέρει ιδιωτικότητα . Κατά μήκος του πίσω τοίχου, υπάρχει ένα πτυσσόμενο γραφείο, με ράφια και αποθηκευτικό χώρο. Μόλις όμως αναδιπλωθεί το γραφείο και μετακινηθεί ο τοίχος, αποκαλύπτεται το πτυσσόμενο κρεβάτι που κατεβαίνει κάτω για να τους επισκέπτες που θα μείνουν το βράδυ. Στον χώρο αυτό όμως υπάρχει και μια υπέροχη έκπληξη: Η οροφή είναι εξοπλισμένη με 100 φωτάκια οπτικών ινών τα οποία μιμούνται τον έναστρο ουρανό, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Προχωρώντας στον κύριο χώρο του καθιστικού, ένας μεγάλος διαχωριστικός τοίχος, που υπήρχε εκεί αφαιρέθηκε, για να ανοίξει πλήρως ο χώρος. Ένα ειδικά σχεδιασμένο τζάκι αερίου διπλής όψης, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα, βρίσκεται στη μέση του χώρου αυτού διαχωρίζοντας τον σε δύο διακριτά κομμάτια. Πιο συγκεκριμένα, το τζάκι αυτό έχει διπλή λειτουργία: αφενός λειτουργεί σαν έργο τέχνης και αφετέρου σαν λειτουργικό στοιχείο του σπιτιού, καθώς ο έξυπνος σχεδιασμός του επιτρέπει στις φλόγες να είναι εμφανή και από τις δύο πλευρές.

Δίπλα στην τραπεζαρία βρίσκεται το καθιστικό. Τέσσερις πολυθρόνες και ένα μεγάλο πουφ συνθέτουν ένα όμορφο μέρος για ήσυχες συζητήσεις με φίλους, ενώ από εκεί φαίνεται και το τι γίνεται στην κουζίνα.

Σε αυτό το διαμέρισμα όμως είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς την υπέροχη θέα του καναλιού, και γενικότερα της ζωής γύρω από αυτό. Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή θέα, το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design κράτησε τον εξωτερικό τοίχο απαλλαγμένο από εμπόδια, καταφέρνοντας έτσι παράλληλα να αυξήσει και το ποσό του φυσικού φωτός που εισέρχεται στο διαμέρισμα.

Συνεχίζοντας, στην άλλη πλευρά του τζακιού, ένας ειδικά σχεδιασμένος καναπές προσφέρει άφθονο χώρο για να καθίσουν άνετα οι ένοικοι και να απολαύσουν μια ταινία. Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ είναι στην πραγματικότητα ένα έργο τέχνης, που αποτελείται από ανακυκλωμένο ξύλο. Ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Χαραλάμπους, συνάντησε στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονων Επίπλων ένα καλλιτέχνη, ο οποίος του πρότεινε να καλύψει έναν ολόκληρο τοίχο από ανακυκλωμένο ξύλο. Οι δύο λάτρεψαν την ιδέα, και έτσι  δημιούργησαν έναν όμορφο, γκρι τοίχο από ξύλο που συμπληρώνει τον χώρο και δένει όμορφα με τα έπιπλα και τα χαλιά.

Το σαλόνι διαθέτει επίσης ένα μικρό μπαρ και παρέχεται από αυτό πρόσβαση στο μικρότερο, πλήρες μπάνιο, το οποίο επίσης ανακαινίστηκε. Στο μπάνιο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένας νιπτήρας με βάθρο, ενώ ισπανικά πλακάκια διακόσμησαν τον τοίχο του ντους.

Ένα άλλο σημαντικό τμήμα του σπιτιού είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο, που έχει την ίδια καταπληκτική θέα με το καθιστικό. Το κρεβάτι βρίσκεται στη μέση του χώρου, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει ένα δερμάτινο κεφαλάρι με αναδιπλούμενες λάμπες για ανάγνωση. Πάνω από το κρεβάτι υπάρχει μια επανάληψη του σχεδίου από γυψοσανίδα, που υπάρχει στο σαλόνι, δημιουργώντας μια συνέχεια στους χώρους του σπιτιού, ενώ ο επαρκής φωτισμός του δωματίου επιτυγχάνεται με εντοιχισμένα LEDs και δύο κρεμαστά φωτιστικά. Δεξιά και αριστερά του κρεβατιού υπάρχουν καθρέφτες οι οποίοι αντανακλούν, τόσο το εσωτερικό του δωματίου, όσο και το εξωτερικό φως. Οι γυάλινες πόρτες σε όλο το διαμέρισμα είναι χωρίς πλαίσιο, ξεκινώντας από το πάτωμα και φτάνοντας μέχρι το ταβάνι. Αυτά τα δύο σχεδιαστικά τεχνάσματα ξεγελούν, δίνοντας την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μαζί στην κύρια κρεβατοκάμαρα.

Δίπλα από την κρεβατοκάμαρα βρίσκονται οι ντουλάπες και ο χώρος της γκαρνταρόμπας. Αυτό το σημείο οδηγεί στο κυρίως μπάνιο. Ο παλιός χώρος του μπάνιου περιείχε μια μεγάλη μπανιέρα και ένα μικρό ντους. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν κανένα από τα δύο, οπότε οι δύο χώροι συνδυάστηκαν και δημιούργησαν ένα πολυτελές ντους και ατμόλουτρο. Το εσωτερικό του ντους είναι ο μόνος χώρος του σπιτιού που δεν έχει τα γκρι πέτρινα πλακάκια ως δάπεδο, καθώς είναι επενδυμένο με βότσαλα, τόσο στο πάτωμα, όσο και στον πίσω τοίχο. Τα πέτρινα πλακάκια που υπάρχουν στο υπόλοιπο διαμέρισμα καλύπτουν όλο το υπόλοιπο μπάνιο, τα δάπεδα και όλους τους τοίχους. Το ντους διαθέτει κεφαλή βροχής, πάγκους σε κάθε άκρη και εντοιχισμένα LEDs σε κοιλότητες που αντανακλούν το φως από τα βότσαλα. Φώτα LED όμως υπάρχουν και κατά μήκος των τοίχων και πίσω από τους καθρέφτες. Και σαν αυτά να μην ήταν αρκετά, υπάρχει και μια τηλεόραση κρυμμένη στον καθρέφτη του μπάνιου σαν μια τελευταία εντυπωσιακή πινελιά του χώρου αυτού.

Καταληκτικά, η πλήρης αναδιαμόρφωση αυτού του διαμερίσματος στο Georgetown από την FORMA Design είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η έξυπνη χρήση των υφιστάμενων δομών καθώς και οι δημιουργικές επιλογές στο κομμάτι του εσωτερικού σχεδιασμού, καθιστούν αυτό το μοντέρνο διαμέρισμα 1,400 τετραγωνικών ποδιών, ένα ευρύχωρο και λειτουργικό σπίτι, ακόμη και αν είναι μόνο για το Σαββατοκύριακο!

*Tο κείμενο βασίστηκε σε άρθρο του Ken Shallcross που γράφτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, για το Μodern Architecture + Design Society. Μάλιστα η Modern Architecture + Design Society πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το ετήσιο διαδικτυακό event “DC Virtual Reality Tour” και το διαμέρισμα αυτό ήταν το πρώτο στην ξενάγηση. Για μια εικονική ξενάγηση σε αυτό το υπέροχο διαμέρισμα πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://my.matterport.com/show/?m=YrGgdsKQphf

Project Info:

FORMA Design, Inc.
Andreas Charalambous, AIA, IIDA, Principal
Juan Martin Gutierrez, Project Architect
Based in: Washington DC
Photo Credit: Geoffrey Hodgdon

Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Το beauty τρικ για να κάνεις το κραγιόν σου ματ

To μυστικό που πρέπει να ξέρεις! Ανάλογα με το beauty look σου επιλέγεις αν θέλεις το κραγιόν σου να είναι ματ ή όχι. Τι γίνεται...

Το αξεσουάρ που πρέπει να εντάξεις στο μπουντουάρ σου αυτή τη σεζόν

Θα αναβαθμίσει κάθε σου εμφάνιση! Ένα χρόνο πριν ο οίκος Saint Laurent, αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο την chunky αλυσίδα ως κόσμημα. Το trend, που...

Advertorials