MC MEDIA NETWORK

Friday, 31 March
Advertisement

Αναστασία Στυλιανού: Η γυναίκα πίσω από το brand DBLV Clothing συστήνεται στη Ladytimes

Advertisement

Ladies talk με την Αναστασία Στυλιανού

Η γυναίκα πίσω από το Fashion Brand – DBLV Clothing μας συστήνεται, ενώ μας αφηγείται την πορεία της ως Fashion Designer!

- Advertisement -

 Πως αποφασίσατε σε τόσο μικρή ηλικία να ασχοληθείτε με την μόδα, δημιουργώντας μάλιστα το δικό σας επιτυχημένο fashion brand;

 Κατά την άποψή μου θεωρώ, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ταλέντο σε κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Από μικρή ηλικία λάτρευα την μόδα και όλα όσα συνεπάγονται με αυτήν. Είχα εκφράσει στους γονείς μου το τι ήθελα να ακολουθήσω μετα το σχολείο όμως, επειδή ήμουν καλή μαθήτρια έκριναν σωστό να σπουδάσω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου κατάφερα να μπω με καλό βαθμό. Παρόλα αυτά, ότι και αν επιλέξεις να κάνεις, στο τέλος πάντα  θα καταλήγεις να κάνεις αυτό που όντως προορίζεται για εσένα. Μετά από πολλές συζητήσεις με τους δικούς μου, ακολούθησα αυτό που πραγματικά αγαπώ, το σχέδιο μόδας. Τελείωσα τις σπουδές μου, γύρισα στην Κύπρο, και εργάστηκα δύο χρόνια σαν stylist σε Κυπριακές παράγωγες στην τηλεόραση όπου μάζεψα λίγα χρήματα και έτσι ξεκίνησα το Brand από το μηδέν.

Γνωρίζουμε ότι τα μαγιό είναι ο πυρήνας της δυναμικής του brand σας. Πως επιλέξατε να επικεντρωθείτε σε αυτό το είδος ένδυσης;

Είχα και έχω τρέλα με τα μαγιό! Ίσως γιατί αγαπώ τη θάλασσα, το καλοκαίρι, τις διακοπές, και την ξεγνοιασιά. Από πάντα θυμάμαι, αγόραζα πολλά και διάφορα στυλ μαγιό. Συγκεκριμένα όμως, δυσκολευόμουν να βρω αυτό που πραγματικά ήθελα. Κάποια μαγιό, δεν είχαν όση κάλυψη θα επιθυμούσα, κάποια άλλα διέθεταν περισσότερη κάλυψη, και μερικά άλλα δεν μου έστρωναν καλά στο στήθος. Έτσι από εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα ότι όταν θα ξεκινούσα την δική μου συλλογή με ρούχα το πρώτο πράγμα που θα σχεδίαζα θα ήταν μαγιό. Έχω διαβάσει πολύ, έχω μελετήσει πολύ το ύφασμα που χρησιμοποιείται στα μαγιό, έχω κάνει μεγάλη έρευνα πριν καν αρχίσω. Ήθελα να ήταν το τέλειο σχέδιο από όλες τις απόψεις, από το ύφασμα, το πατρόν, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του The Double V Clothing;

Πηγή έμπνευσης του Brand ήμουν εγώ και η καθημερινότητα μου. Δηλαδή πάντα ακολουθώ και εμπιστεύομαι το τι αρέσει σε μένα. Δεν έφτιαξα ποτέ κάτι που μπορεί να είναι απλά εμπορικό και θα φέρει σίγουρα χρήματα. Εμπνέομαι πάντα από το τι θα φορούσα και το τι θα με έκανε να νιώθω πιο άνετα και όμορφα μέσα σε αυτό.

Πως θα περιγράφατε το προσωπικό σας style; Μπορούμε να δούμε στοιχεία του στα designs σας ή στην φετινή σας συλλογή;

 Το προσωπικό μου στυλ θα έλεγα ότι είναι casual chic και μερικές φορές κάπως απρόβλεπτο. Εξαρτάται από τη διάθεση μου, την εποχή και την περίσταση εννοείται. Όλα τα σχέδια του DBLV από την αρχή μέχρι σήμερα είναι όλα σχέδια που εκπροσωπούν ξεκάθαρα εμένα και το style μου.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε πιο πολύ στην δουλειά σας;

 Την δημιουργικότητα και την αγάπη του κόσμου για το brand. Αυτά τα δύο ξεκάθαρα.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζετε από όλη τη συλλογή, και αν ναι γιατί το ξεχωρίζετε;

 Τα αγαπώ όλα το ίδιο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Θεωρώ ότι όλα είναι πανέμορφα, άλλωστε δεν θα έφτιαχνα ποτέ κάτι που δεν μου αρέσει ή δεν με εκφράζει.

Ποιες είναι οι δυσκολίες για έναν νέο επιχειρηματία στο fashion industry σε μία εποχή, όπου οι κολοσσοί καταστημάτων ευρείας κατανάλωσης, προβάλλοντας την φιλοσοφία του fast fashion κερδίζουν περισσότερο έδαφος; Υπήρχαν δυσκολίες στην δική σας διαδρομή;

Σαφέστατα είναι πάρα πολύ δύσκολο τη στιγμή που τα πάντα μπορείς να τα βρεις παντού και σε πιο οικονομικές τιμές, εξευτελιστικές θα έλεγα. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αν κάτι φτιάχνεται τόσο γρήγορα και έχει τόσο χαμηλή τιμή μάλλον έχει κατασκευαστεί κάτω από άσχημες συνθήκες εργασίας, αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον κτλ. όμως στην τελική, κάποιους δεν τους ενδιαφέρει κιόλας και δικαίωμά τους.

Τώρα όσον αφορά αν εγώ αντιμετώπισα δυσκολίες στη δική μου πορεία σχετικά με αυτό το θέμα, ναι, αλλά δεν έδωσα σημασία. Πιστεύω  τόσο πολύ στη δύναμη της επιμονής και της υπομονής που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα κατάφερνα να ξεχωρίσω. Αυτό που εννοώ είναι ότι πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός είτε αυτός είναι μεγάλος είτε μικρός, δεν έχει σημασία.  Τίποτα δεν χτίζεται μέσα σε ένα βράδυ και τίποτα που να αξίζει δεν σου δίνεται απλόχερα. Αν είσαι κάποιος όπως εγώ που πιστεύεις στα όνειρά σου και επιμένεις και αντέχεις με όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο αυτό, σίγουρα στο τέλος θα λάμψεις. Θα σκοντάψεις, όμως θα συνεχίζεις. Πιστεύω ότι έτσι έρχεται η επιτυχία. Δεν σκέπτομαι ποτέ το πόσο επηρεάζει την δουλειά των σχεδιαστών το fast fashion, όμως προσπαθώ να είμαι όσον το δυνατόν γίνεται ενημερωμένη στο τι συμβαίνει και προσπαθώ να αποφεύγω οτιδήποτε με βγάζει από το δρόμο μου, όπως για παράδειγμα ο φόβος και η ανασφάλεια που προκαλεί ο ανταγωνισμός αυτός.

Ποια είναι τα όνειρά σας για το brand The Double V Clothing;

Τα όνειρα μου είναι πολλά και μεγάλα. Σιγά σιγά με σταθερά βήματα όλα θα γίνουν. Είμαι σίγουρη.

 

INFO: Μπορείτε να ακολουθήσετε την Fashion Designer, Αναστασία Στυλιανού στο Instagram: https://www.instagram.com/anastasia_dblv/?hl=el

 

Γνωρίστε ακόμα καλύτερα το brand της:

Instagram: https://www.instagram.com/thedoublevclothing/

Website: https://www.thedoublevclothing.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Thedoublev.clothing/

 

 

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK