MC MEDIA NETWORK

Thursday, 28 March
Advertisement

Κι όμως, υπάρχει μια ζωή που πρέπει να ζήσετε χωρίς εμμονή στη ζυγαριά

Advertisement

Όπως θα δεις πιο κάτω απεικονίζεται η διαδικασία του ζυγίσματος.

Όταν έφτιαχνα τη φωτογραφία θυμήθηκα πώς ήταν η σχέση μου με την ζυγαριά πριν μερικά χρόνια και πως εξελίχτηκε γιατί πίστεψε με η συμπεριφορά/αντιμετώπιση στην τελευταία φωτογραφία «Ε και τι έγινε» δεν χτίστηκε μέσα σε μια μέρα.

- Advertisement -

Πριν μερικά χρόνια, είχα τόση εμμονή με την ζυγαριά που την χρησιμοποιούσα τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα. Είχα στόχους. Και επειδή όσο και να έφτανα αυτούς τους στόχους δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα στο καθρέφτη, έβαζα πολύ πιο χαμηλούς αριθμούς στόχο.

Μέχρι που οι αλλαγές στο σώμα μου έγιναν εμφανής στους γύρω μου και άκουγα συνεχώς «Έχεις αδυνατήσει, δείχνεις πολύ πιο όμορφη τώρα, τί κάνεις» με εμένα να απαντώ «Γυμναστική και Διατροφή».

Ναι, έκανα Γυμναστική και Διατροφή δεν αντιλέγω, αλλά στην πραγματικότητα αυτά που ήθελα να πω ήταν: «Δεν έχω κοινωνική ζωή, δεν τρώω φαγητά που δεν ξέρω από πριν τις θερμίδες τους, κάνω γυμναστική όσες ώρες αντέχω επί καθημερινής βάσης, ζυγίζομαι 3 φορές τη μέρα και κοιτάζομαι στον καθρέφτη συνέχεια. Κοινώς είμαι φυλακισμένη.»

Και εννοείται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτόν το κόσμο που κάνουν Διατροφή και Γυμναστική, είναι ευτυχισμένοι με αυτό και δεν πάσχουν από καμία Διατροφική Διαταραχή, όπως επίσης και οι φυσικά αδύνατοι άνθρωποι.

Εμένα όμως από την άλλη το σώμα μου είχε κουραστεί να είναι σε πόλεμο. Έτσι δεν είχα άλλη επιλογή από το να καταλάβω και να πειστώ ότι το βάρος μου δεν με καθορίζει.

Ούτε και σας σας καθορίζει το βάρος σας. Μην αφήνετε έναν ανόητο αριθμό να σας πει αν αξίζετε, να κινεί τα νήματα της ζωής σας, να σας χαλάσει τη μέρα.

Ο σκοπός και η ευτυχία της ζωής σας δεν πρέπει να εξαρτώνται από αυτό το μικρό μηχάνημα.

Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να τροποποιήσω την φωτογραφία και να σου πω να ακολουθήσεις την εξής σειρά την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ζυγιστείς:

1. Ανεβαίνω στην ζυγαριά 2. Βλέπω αριθμό. 3. Κατεβαίνω από τη ζυγαριά και 4. Συνεχίζω τη ζωή μου.

Υπάρχει μια ζωή που πρέπει να ζήσετε χωρίς εμμονή στη ζυγαριά, ναι υπάρχει μια ζωή πέρα από όλα αυτά και είναι γεμάτη ελευθερία.

 

  • Info: Ακολούθησε τις The Beauty and the Body σε Facebook και Instagram
Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK