MC MEDIA NETWORK

Saturday, 20 April
Advertisement

Mommy’s Journal: «Μου δίνεις δύναμη, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς»

Advertisement

Είναι κάποιες στιγμές που προσπαθώ να τις αποτυπώσω με λόγια αλλά είναι πολύ φτωχά μπροστά στη μαγεία των παιδιών μας!

Η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε την ουσία, η πίεση μας φέρνει πολλές φορές σε καταστάσεις θυμού. Νιώθουμε σαν να τρέχουμε να προλάβουμε το βαγόνι του τρένου για να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας αλλά και το εγώ μας… Όμως είναι και αυτές οι στιγμές, όπως αυτές που διανύουμε, που πρέπει να μείνεις σπίτι και τότε καταλαβαίνεις ξανά τι έχανες τόσο καιρό.

- Advertisement -

Σάββατο, τελευταία νύχτα πριν το δεύτερο lockdown… Αργά το απόγευμα , κόντευε 7 το βράδυ. Περπατούσα στο πεζοδρόμιο και απέναντι μου είδα μία μανούλα να περπατά μαζί με το μικρό γιο της. Έβγαζαν βόλτα το σκυλάκι τους, ο μικρούλης πρέπει να ήταν 4-5 χρονών. Κρατούσε τη μαμά του από το χέρι ενώ δεν έσβηνε το χαμόγελο από το πρόσωπό του!

Το μικρό αγόρι γυρνά στην μανούλα του, με βλέμμα γεμάτο λαχτάρα… Και λέει «Μαμά με αγαπάς;». Και η πρώτη αντίδραση της γυναίκας ήταν ένα γλυκό γέλιο. Του απάντησε «Μα φυσικά σε αγαπώ μωρό μου»… Τότε της λέει ο μικρούλης «Μαμά εγώ σε αγαπώ πιο πολύ»… Τα ματάκια του έλαμπαν από ευτυχία!

Πήγα το βράδυ σπίτι και αυτή η εικόνα ήταν ακόμα χαραγμένη στο μυαλό μου… Όταν έβαλα την μπέμπα για ύπνο, κοντοστάθηκα λίγο και την κοιτούσα να κοιμάται. Δεν σταμάτησα να παρατηρώ πόσο ήρεμη ήταν, να βλέπω το βελούδινο και απαλό της προσωπάκι… Εκείνη την στιγμή ήταν που δάκρυσα και ένιωσα την καρδιά μου να λιώνει από ευτυχία.

Είναι ένα χάδι, ένας περίπατος, μία σοκολάτα που αγόρασες στο μικρό σου, είναι η στιγμή που κάθισες αγκαλιά να δείτε κινούμενα σχέδια… Παρά την κούραση και την αϋπνία, που νιώθεις ότι όλα γύρω καταρρέουν μαζί σου, σου σκάνε ένα φιλί και η αγκαλιά τους γίνεται βάλσαμο…

«Μανούλα να είσαι περήφανη για όλα όσα κάνεις για εμένα! Για μένα είσαι η ηρωίδα μου. Δεν θέλω να σε ταλαιπωρώ, ούτε να σε κάνω να κλαις! Απλά επειδή δεν μιλώ ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσω μαζί σου είναι η γκρίνια και το κλάμα μου. Κοντά σου νιώθω ασφάλεια, εσύ με ηρεμείς! Σ’ αγαπώ Μαμά…».

Μέχρι την επόμενη φορά…

Φιλιά από εμάς

ΧΟΧΟ

Άντρεα Νικολάου-Παναγή

Άντρεα Νικολάου

Follow her @andreanicolaoupanayi

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK