MC MEDIA NETWORK

Friday, 29 March
Advertisement

Mommy’s Journal: Μανούλα εσύ έφτιαξες την τσάντα για το μαιευτήριο;

Advertisement

Η Άντρεα Νικολάου-Παναγή μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε την τσάντα για το μαιευτήριο

Ακόμα θυμάμαι πόσο ανυπομονούσα να σε γνωρίσω…

- Advertisement -

Και τώρα που σε κρατώ στην αγκαλιά μου, η καρδιά μου δεν σταματά να φτερουγίζει!

Μετρούσα αντίστροφα τους δείκτες του ρολογιού. Στο μάθημα τοκετού (προηγ. blog) όπως ήταν φυσικό, μας είχαν κατατοπίσει για τις πιθανές εκδοχές και το τι μπορεί να συναντήσουμε στην πορεία.

Μας εξήγησαν και μας καθοδήγησαν επίσης για το τι είναι απαραίτητο και χρήσιμο για την προετοιμασία της τσάντας τοκετού για το νεογέννητο όσο και για την μανούλα!

Τις περισσότερες φορές στο μαιευτήριο, ανάλογα αν είναι φυσικός τοκετός, διανυκτερεύεις 2 νύκτες ή αν είναι καισαρική 3 νύκτες. (Φυσικά ας μην αποκλείσουμε ότι η κάθε κλινική ή νοσοκομείο έχει τα δικά της πρωτόκολλα έτσι μπορεί η διανυκτέρευση να είναι λιγότερες ημέρες ή και περισσότερες).

Για να ετοιμαστεί λοιπόν μία η μανούλα για την ημέρα του τοκετού (κατόπιν συνομιλίας με το δικό της γιατρό και μαιευτικό προσωπικό) θα πρέπει να έχει έτοιμες τις τσάντες της κοντά στην 30η εβδομάδα.

Η τσάντα της μανούλας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα πιο κάτω:

*Νυχτικά ή πιτζάμες και ρόμπα (3-4 σετ), άνετα, και χαλαρά με ανοίγματα μπροστά για να σας διευκολύνει στον θηλασμό (κατά προτίμηση να είναι υφάσματα βαμβακερά και δροσερά γιατί ta δωμάτια μαιευτηρίων είναι αρκετά ζεστά|). *Παντόφλες και κάλτσες * Εσώρουχα (10) * Στηθόδεσμο κανονικό και ειδικό στηθόδεσμο θηλασμού * Επιθέματα θηλασμού * Κρέμα για τις θηλές (Medela) * Σερβιέτες λοχείας (τουλάχιστον δύο συσκευασίες) * Πετσέτα σώματος/προσώπου * Καλλυντικά 1. μακιγιάζ  2. κρέμες 3. οδοντόκρεμα 4. οδοντόβουρτσα 5. χτένα 6. Λαστιχάκια μαλλιών 7. σαπουνάκια σώματος/προσώπου * Ιpod/Mp3 player και ακουστικά. Δημιουργήστε ένα playlist με αγαπημένα τραγούδια που σας χαλαρώνουν. * Φορτιστές κινητού κλπ * Birth Plan-Πλάνο τοκετού * Μαξιλάρι θηλασμού/εγκυμοσύνης * Τα χάπια που παίρνατε σε καθημερινή βάση (π.χ. σίδηρος, φυλλικό, ασβέστιο κλπ). * 1 σετ άνετα ρούχα για την ημέρα που θα πάρετε εξιτήριο.

Για το μωρό σας

* 6 Φορμάκια για την κλινική * 1 Φορμάκι για την έξοδο από το μαιευτήριο. * 1-2 ζευγάρια Γαντάκια, 2-3 κάλτσες και 1-2 σκουφάκια * 3-4 Κουβερτούλες (το ύφασμα να είναι πιο ζεστό ή δροσερό ανάλογα με την χρονική περίοδο) * 4 πετσέτες για το μπάνιο * 1 πακέτο μωρομάντηλα * 6 Πάνες για το κρεβατάκι μαιευτηρίου * 1 κουτί πανάκια * 1 νεσεσέρ 1. Σαμπουάν 2. Σαπούνι σώματος 3. Κρέμα σώματος 4. Κρεμούλα αλλαγής πάνας * 3-4 μπιμπερό * 3-4 πιπίλες (διαφορετικής μάρκας) * Ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου για να μεταφέρετε το μωράκι στο σπίτι. (Car seat).

Ο μπαμπάς θα χρειαστεί

* Προϊόντα προσωπικής περιποίησης εάν σκοπεύει να παραμείνει μαζί σας στο μαιευτήριο (π.χ. οδοντόβουρτσα και ξυριστικά) * Το κινητό και φορτιστή * Τα απαραίτητα χαρτιά (πιστοποιητικά και ταυτότητες) για τη δήλωση γέννησης του μωρού.

Tips:

*Μανούλες μου, αν κάποια δεν σκοπεύει να θηλάσει, θα ήταν καλό να έχει μαζί της την φόρμουλα (γάλα) που θα επιθυμούσε να δώσει στο μωράκι της * Μην αφήσεις την ετοιμασία της τσάντας τελευταία στιγμή * Για τα πρώτα ρουχαλάκια μόλις γεννηθεί το μωράκι, καλό θα είναι να τα βάλεις σε ένα μικρό τσαντάκι από πάνω έτσι ώστε να μην δυσκολεύεσαι.

Προσωπικά η δική μου εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη και κάθε φορά που θυμάμαι την στιγμή που αντίκρισα την κόρη μου βουρκώνω και είμαι ευγνώμων για το μικρό μου θαυματάκι. Μανούλες μου σας εύχομαι με ένα πόνο και να απολαύσετε την κάθε στιγμή…

Μέχρι την επόμενη φορά…

Φιλιά από εμάς ΧΟΧΟ

Άντρεα Νικολάου-Παναγή

Follow her @andreanicolaoupanayi

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK