MC MEDIA NETWORK

Friday, 29 March
Advertisement

Ραντεβού 72: Συμβουλές για υγιεινή διατροφή μετά τον τοκετό

Advertisement

Γράφει η Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου

Hey guys!

- Advertisement -

Πάνε τώρα μέρες από τη γέννηση των μωρών και προσπαθώ να προσαρμοστώ στη ρουτίνα.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε οι νέες μάνουλες στο εαυτό μας μετά από ένα δύσκολο τοκετό είναι μια σωστή διατροφή.

Η διατροφή μετά τον τοκετό είναι σημαντική αφού βοηθά στη γρήγορη ανάρρωση, στη παραγωγή και ποιότητας γάλακτος για τις γυναίκες που θηλάζουν και τέλος στη σωματική στήριξη που θα χρειαστεί μια πολυάσχολη μαμά.

Παρότι δεν «τρώτε πλέον για δύο» ή στην δική μου περίπτωση για τρεις, είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Δεν θα σας κρύψω πως ανυπομονώ να μπω πίσω στα ρούχα μου προτού μείνω έγκυος. Την ίδια ώρα δίνω στο σώμα μου όσο χρόνο χρειάζεται για να θρέψει.

Αυτή την περίοδο αποφεύγω συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Συγκεντρώνομαι στα πολύχρωμα λαχανικά, πρωτεΐνες που βρίσκονται σε άπαχα κρέατα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και ψάρια. Με άλλα λόγια, κάνω «Μεσογειακή διατροφή».

Η καλύτερη ιδέα είναι να ακολουθείτε ένα υγιεινό ισορροπημένο πρόγραμμα γεμάτο πρωτεΐνη, βιταμίνες και λαχανικά. Αυτό φυσικά ισχύει αν ο γιατρός σας συμφωνεί φυσικά.

Housewife Tip: Είναι σημαντικό το ψυγείο μας να είναι γεμάτο λαχανικά και φρούτα, έτοιμα πλυμένα κομμένα. Προτιμήστε τα για σνακ αντί για πατατάκια. Δεύτερο tip πρέπει να επιδιώξετε να πίνετε τουλάχιστον 5 ποτήρια νερό για να μείνετε ενυδατωμένες. Επίσης βοηθά στο θηλασμό. Αν όχι νερό, σίγουρα τσάι.

Love, Always,

Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου (@missiellinas)

 

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK