MC MEDIA NETWORK

Friday, 19 April
Advertisement

Ραντεβού 66: Η διαφορά της εγκυμοσύνης όταν περιμένεις δίδυμα

Advertisement

Γράφει η Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν πολλές δραματικές αλλαγές τόσο στη ψυχολογία, όσο και στο σώμα σου.

- Advertisement -

Αφού ανακοινώσαμε ότι περιμένουμε δίδυμα, πολλές από εσάς μου στείλατε μηνύματα ρωτώντας με αν είναι διαφορετική η αίσθηση στη δίδυμη εγκυμοσύνη.

Ναι σίγουρα, στη δική μου περίπτωση, έχω αυξημένα συμπτώματα σε σχέση με φυσιολογική εγκυμοσύνη όπως μεγάλες ναυτίες, πρόωρη αύξηση βάρους, αυξημένη όρεξη και έντονη κόπωση. Λόγω των αυξημένων επίπεδων hCG έχω διπλάσια συμπτώματα. Έβαλα αρκετά κιλά και έχω και πολλά φουσκώματα!

Ένα άλλο σύμπτωμα που διαφέρει είναι τα πολλαπλά check ups, υπέρηχοι και μετρήσεις.

Οι γιατροί συνιστούν σε όλες τις εγκυμονούσες να υποβάλλονται σε δυο υπερηχογραφήματα για επιβεβαίωση της ηλικίας κύησης, έλεγχο ανάπτυξης και έλεγχο για ανωμαλίες.

Στη δική μου περίπτωση ο μονός τρόπος για να παρακολουθήσουν τα δίδυμα και την ανάπτυξη τους είναι μέσω τακτικών υπέρηχων. Ειδικά στο τρίτο τρίμηνο. Επίσης οι πιθανότητες για ανάπτυξη διαβήτη κύησης, υπέρτασης και προεκλαμψία είναι τριπλάσια.

Άλλη ερώτηση που δέχομαι συχνά είναι σε ότι αφορά στην πιθανότητα πρόωρης γέννας και το θέμα της καισαρικής. Δεν είναι μύθος, είναι αλήθεια ότι τα δίδυμα έχουν τάσεις για πρόωρη γεννά κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τα βρέφη. Όσον αφορά την καισαρική, συνίσταται για αποφυγή ταλαιπωρίας αλλά και κίνδυνo προς τη μαμά αλλά και για τα δίδυμα.

Φυσικά, παρόλα τα αρνητικά που έχω αναφέρει σίγουρα υπάρχουν και πολλά θετικά. «Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» δηλαδή δυο σε ένα! Χαχα!

Επίσης λατρεύω το πόσο πυκνά και μακριά έχουν γίνει τα μαλλιά μου καθώς και το λαμπερό μου δέρμα. Τέλος, παρά τις πρώτες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα μωράκια, χαίρομαι ότι θα έχει ο ένας τον άλλο παρέα από την πρώτη μέρα…

Love, Always,
Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου (@missiellinas)

 

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK