MC MEDIA NETWORK

Saturday, 27 April
Advertisement

Ραντεβού 61: Στην εγκυμοσύνη δεν είναι όλα ρόδινα

Advertisement

Γράφει η Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου

Hey Guys,

- Advertisement -

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα σημαντικό αλλά και πολύ προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτές τις ημέρες.

Ναι, η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη, πολύχρωμη εικόνα, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα.

Έτσι πήρα την απόφαση να είμαι ειλικρινής μαζί σας και να μοιραστώ αυτή την δύσκολη εμπειρία. Έπειτα από κάποιες υποχρεωτικές εξετάσεις που ζήτησε ο γυναικολόγος μου, εμφανίστηκε πως δυστυχώς έχω διαβήτη κύησης.

Ο διαβήτης κύησης είναι ένας τύπος διαβήτη που μπορεί να αναπτυχθεί κατά διάρκεια της εγκυμοσύνης για πολλούς λόγους. Στην δική μου περίπτωση είναι κληρονομικός. Ο συγκεκριμένος διαβήτης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε εσάς και στο βρέφος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δύστυχως μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης, αλλά πιο συχνά στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο. Σίγουρα όμως οι κίνδυνοι μπορούν να μειωθούν αν η κατάσταση εντοπιστεί γρήγορα και έγκαιρα.

Ο διαβήτης κύησης ανακαλύπτεται με συγκεκριμένες εξετάσεις αίματος. Όταν πήρα τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν θα σας κρύψω το πόσο στεναχωρήθηκα αλλά και απογοητεύτηκα. Δεν τα έβαλα κάτω όμως και χωρίς δεύτερη σκέψη επισκέφτηκα τον διαβητολόγο και κλινικό διατροφολόγο.

Ο διαβητολόγος με συμβούλεψε πως να μετράω το ζάχαρο στο αίμα μου κάθε μέρα με αποτέλεσμα να παρακολουθώ τις μετρήσεις και ο διατροφολόγος μου έδωσε αυστηρή δίαιτα να ακολουθήσω! Σίγουρα δεν θα δείτε Instagram stories με μαγειρικές και γλυκά anytime soon (HAHAH). Για τώρα, αλλάζω συνήθειες και τρόπο ζωής.

Εδώ, είναι σημαντικό να τονίσω πως αυτές τις δύσκολες μέρες και εγώ πήρα θάρρος και δύναμη από άλλες γυναίκες που έχουν περάσει ή περνούν μια παρόμοια κατάσταση και την μοιράστηκαν μαζί μου.

Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις πως δεν είσαι μονή στο αγώνα! Έτσι πήρα την απόφαση να εκφράσω και εγώ την δική μου ιστορία.

Τέλος, είμαι ευγνώμων που το έχω ανακάλυψα σε αρχικό στάδιο και μπορώ να δράσω και να διορθώσω την ζημιά προτού επηρεάσει εμένα και το βρέφος.

Housewife Tip: Η κάθε γυναίκα και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική! Αυτή είναι η δική μου ιστορία που σίγουρα δεν είναι η ίδια με άλλων γυναικών. Αν και εσείς υποφέρετε από διαβήτη θα σας συμβούλευα να επισκεφτείτε τον δικό σας γιατρό.

Love, Always,

Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου (@missiellinas)

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK