MC MEDIA NETWORK

Thursday, 18 April
Advertisement

Ραντεβού 55: Εντυπωσιακά platters με χριστουγεννιάτικη πινελιά!

Advertisement

Γράφει η Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου!

- Advertisement -

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τρεις χριστουγεννιάτικες πιατέλες (Charcuterie) που θα εντυπωσιάσουν την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας!

Είναι μια ιδανική χειμωνιάτικη ιδέα για cosy βράδια στο σπίτι.

Candy Cane Charcuterie

Η εντυπωσιακή πιατέλα αποτελείται από απλά υλικά. Φρέσκες ντομάτες και μοτσαρέλα σε στρώσεις, σε σχήμα ζαχαροκάλαμου (candy cane). Έπειτα προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Σερβίρετε με κρακεράκια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο Charcuterie

Η πιατέλα σε στυλ χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει όλα όσα θα θέλατε σε μια γιορτινή ποικιλία. Σε ένα ξύλο κοπής, τοποθετούμε λευκό αντικολλητικό χαρτί. Με ένα στυλό ζωγραφίζουμε ένα δέντρο ή ένα μεγάλο τρίγωνο (το μέγεθος εξαρτάτε από τον αριθμό των καλεσμένων μας). Έπειτα προσθέτουμε τις λιχουδιές μας μέσα στο τρίγωνο για να συμπληρωθεί το δέντρο. Προτείνω να συνδυάσετε φαγητά με έντονα χρώματα για παράδειγμα ντοματίνια, σταφύλια, φράουλες και αποξηραμένα βερίκοκο.

Για κορμό του δέντρου, χρησιμοποιώ κρακεράκια με χρώμα καφέ.

Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι Charcuterie

Σε μια στρογγυλή πιατέλα, βάζουμε πράσινα λαχανικά να σχηματίζουν σε ένα κύκλο. Εγώ προτιμώ πράσινη ροκά. Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε επάνω τυράκια, αλλαντικά και ότι άλλο αγαπάμε. Εδώ να σημειωθεί πως πρέπει να κρατήσουμε το κύκλο κενό, για να τονιστεί το στεφάνι.

Housewife Tip: Μια εντυπωσιακή πιατέλα με σνακ (αλλαντικά, τυριά, φρούτα) δεν παίρνει πολύ χρόνο και ενέργεια. Είναι μια οικονομική αλλά και εντυπωσιακή λύση! Σας συμβουλεύω να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να τολμήσετε να συνδυάσετε διάφορες γεύσεις. Από ξηρούς καρπούς, φρούτα, αλλαντικά, αποξηραμένα φρούτα, ελιές, τουρσί και ντιπς.

Love, Always,
Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου (@missiellinas)

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK