MC MEDIA NETWORK

Wednesday, 24 April
Advertisement

Ραντεβού 54: Αγαπημένη συνταγή για το Thanksgiving!

Advertisement

Γράφει η Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου

H μέρα του Thanksgiving γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη του Νοέμβριου. Πριν χρόνια, έτυχε να βρίσκομαι στην Νέα Υόρκη τέτοιες μέρες όπου και είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία, μαζί με Αμερικανούς φίλους και να απολαύσω την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

- Advertisement -

Κατενθουσιάστηκα από τα παραδοσιακά φαγητά τους, έτσι δεν αντιστάθηκα να ζητήσω τις σπιτικές συνταγές τους!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια νοστιμότατη συνταγή που θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας! Αυτή η συνταγή της γλυκοπατάτας με marshmallows αποτελεί παράδοση για τους Αμερικανούς. Σερβίρεται σαν συνοδευτικό σε συνδυασμό με την γαλοπούλα κάθε χρόνο στο Thanksgiving.

Υλικά

• 5 μεγάλες γλυκοπατάτες
• Καστανή ζάχαρη
• Κανέλα
• Βούτυρο
• Marshmallows

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, πλένουμε, κόβουμε και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες. Τις βράζουμε σε νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι πατάτες. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε σε φόρμα πουρέ. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, ¼ κουταλάκι κανέλα, 2 κουταλιές βούτυρο και 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμαι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα marshmallows. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσουν τα marshmallows.

Housewife Tip: Σε όλους τους Vegetarian και Vegan φίλους μας ή και στους φίλους μας που νηστεύουν μην ανησυχείτε σας έχω καλυμμένους. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να μαγειρευτεί και χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζελατίνη. Αντί για βούτυρο βάζουμε φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη) και marshmallows χωρίς ζελατίνη. Το έχω δοκιμάσει, είναι καταπληκτικό και νοστιμότατο!

Love, Always,
Ιζαπέλλα Έλληνα Λαζάρου (@missiellinas)

 

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK