MC MEDIA NETWORK

Friday, 29 March
Advertisement

Holiday Survival Guide: Πώς να διαχειριστείς το στρες των γιορτών

Advertisement

Γράφει η Μαλού Λαρσινού

Για πότε φτάσαμε μέσα Δεκεμβρίου, και σε πήρε η μαμά σου να σου θυμίσει το κλασσικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ 10 λεπτά πριν σε άγχωσε η κολλητή σου για το πάρτυ που θα γίνει και δεν έχεις ιδέα τι θα βάλλεις, που βέβαια δεν είσαι και στα καλύτερα σου αλλά κάτι θα βρείς.

- Advertisement -

Τώρα που το σκέφτεσαι, πότε θα προλάβεις να πας για φόρεμα; Ωχ, πρέπει να κλείσεις κομμωτήριο και νύχια, γιατί πρέπει να είσαι απαστράπτουσα στις γιορτές. Με τον χαμό που γίνεται στην δουλειά, αντε να βρεις χρόνο να ψωνίσεις και δώρα. Και πες ότι τον χρόνο θα τον βρεις, την έμπνευση πως θα την βρεις με τις λίγες ώρες ύπνου, και τις non stop υποχρεώσεις που έχεις; 🤯

Ουυυυυφ αγχώθηκα και εγώ τώρα. No need my friend. Γιατί πολύ απλά, οι γιορτές είναι για να περνάμε καλά, να χαλαρώνουμε και να γεμίζουμε αγάπη. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος όλων των παραπάνω ποιος είναι? ΤΟ ΣΤΡΕΣ!!

Λόγοι να αγχωθείς στις γιορτές

❌ Ελάχιστος χρόνος σε συνδυασμό με άπειρες υποχρεώσεις

❌ Οικογενειακά τραπέζια/reunions

❌ Δώρα

❌ Outfits

❌ Η σιλουέτα σου (ειδικά αν δεν είσαι στα καλύτερα σου)

❌ Nα διατηρήσεις την ρουτίνα διατροφής/άσκησης που με τόσο κόπο μπήκες μετά το καλοκαίρι

❌ Μελαγχολία (holiday blues) / μοναξιά

Πλάνο δράσης για να διατηρήσεις το well being σου:

Εξασκήσου στην αποδοχή

“Its ok” γίνεται αυτό να είναι το μότο σου; Δεν υπάρχει περίπτωση οι γιορτές να είναι ακριβώς όπως τις έχεις φανταστεί. Και.. its ok! Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. Αν ήταν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει θα ήταν βαρετά…

Κλείσε την “control freak” πλευρά σου στην ντουλάπα

Δεν μπορείς να τα ελέγξεις και να τα προλάβεις όλα. Αδύνατον! Μάθε τι μπορείς και τι δεν μπορείς να ελέγξεις. Σίγουρα, μπορείς να προγραμματίσεις τα ψώνια και τα ραντεβού για beaute, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν θα έχει ατύχημα στον δρόμο και θα καθυστερήσεις. Όπως σου είπα.. its ok!

Σχεδίασε εκ των προτέρων

Βγάλε χαρτί και μολύβι και γράψε όλες τις υποχρεώσεις σου. Πάρε το ημερολόγιο σου και οργάνωσε τις μέρες σου ευλαβικά. Και be proactive! Αν έχεις έστω και 1 ώρα, ετοίμασε την γκαρνταρόμπα σου, σιδέρωσε τα ρούχα που θα βάλλεις, να φύγει και αυτό από το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις για όλα τελευταία στιγμή.

Δώσε προτεραιότητα στο me time σου

Όπως θα δεις, το me time είναι ιεροτελεστία για εμένα. Αν δεν χαρίσεις χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις (ψυχικά & σωματικά), τότε είναι αδύνατον να ανταπεξέλθεις στον χαμό των γιορτών. Έστω και 10 λεπτά την ημέρα αρκούν!

To Do lists

Ξεκίνα τις λίστες. Εμένα μου βολεύει να φτιάχνω διαφορετικές λίστες για κάθε υποχρέωση. Για παράδειγμα έχω μια λίστα για τα δώρα, μια για τα ραντεβού beaute που πρέπει να κλείσω/κάνω, μια για τα meet ups που πρέπει να οργανώσω (οικογενειακά και κοινωνικά) κλπ

Αφιέρωσε στην κάθε λίστα 1 ώρα την εβδομάδα – βάλλε στο πλάνο που είπαμε προηγουμένως μέρα και ώρα. Μπορεί να σε πουν σπασικλάκι, αλλά θα είσαι τρομερά αποτελεσματική

Μην παρατήσεις την γυμναστική σου

Είναι ένα 20λεπτο περπάτημα; 2 πιλάτες την εβδομάδα; Να πας στο σουπερ μαρκετ ή για ψώνια με τα πόδια; Ό,τι προλαβαίνεις και μπορείς, αρκεί να το κάνεις. Όπως το νερό και η τροφή, έτσι και η κίνηση είναι αναγκαία για την υγεία του σώματος σου. Και της ψυχής σου! Όταν κινείσαι εκκρίνονται όλες οι feel good ορμόνες σου. Είσαι πιο ευδιάθετη και πιο ήρεμη. Έχεις την ενέργεια να κάνεις όσα θέλεις να κάνεις. Νομίζω πείστηκες!

Ευχαριστήσου!

Κάνε ό,τι θες – φάε, βγες, πιες, κοιμήσου, μην κοιμηθείς, ό,τι θέλεις! Αρκεί να τα κάνεις με μέτρο. Και τα καλά και τα ‘κακά’. Όλα με μέτρο. Φάε, και γλυκά και junk food και ό,τι σου κάνει κέφι, δεν χρειάζεται κάθε μέρα. Θα το δεις και εσύ πως αν τα κάνεις με μέτρο, χωρίς να κάνεις άκρα πχ υπερφαγία την μια μέρα και αφαγία την άλλη, από μόνη σου θα βάζεις όρια. Trust yourself & your genius body αγαπημένη!

Θέλεις κι’αλλα tips; Stay tuned, την Παρασκευή θα ανεβάσω video με όλα τα tips μου να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να ευχαριστηθείς τις γιορτές!

Xxx

Μαλού

@maloularsinou

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK