MC MEDIA NETWORK

Wednesday, 24 April
Advertisement

Ελευθερία: Η δύναμη πίσω από την ευτυχία

Advertisement

Γράφει η Μαλού Λαρσινού

Η ελευθερία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία και την ικανοποίηση στη ζωή.

- Advertisement -

Αποτελεί το θεμέλιο της ατομικής ελευθερίας και μας επιτρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με τους δικούς μας όρους και προτεραιότητες.

Στην ελληνική γλώσσα, η ελευθερία σημαίνει να πηγαίνεις εκεί που αγαπάς και να ζεις με τον τρόπο που επιθυμείς, ενώ προέρχεται από τις λέξεις “ελεύθω” που σημαίνει “έρχομαι, πορεύομαι” και “έρω” που σημαίνει “αγαπώ”.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε έναν σκοπό στη ζωή μας και αυτός καθορίζει την πορεία που θα ακολουθήσουμε και τις επιλογές που θα κάνουμε. Είναι σημαντικό να ζούμε με ελευθερία, να ακολουθούμε την καρδιά μας και να προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Όταν νιώθουμε καλά και όταν όλα πηγαίνουν καλά, τότε είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε στον σκοπό μας και να δουλέψουμε για την επίτευξή του.

Αν θέλετε να ζήσετε πιο ελεύθερα, ορίστε τρεις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Μάθετε να λέτε «όχι»: Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που δεν ζούμε τη ζωή που θέλουμε είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε «όχι» σε αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε. Μάθετε να λέτε «όχι» σε αυτά που δεν σας κάνουν ευτυχισμένους και να επικεντρωθείτε στα πράγματα που σας φέρνουν χαρά και ικανοποίηση.
  2. Ανακαλύψτε τα πάθη σας: Όταν εστιάζετε στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, είναι πιθανό να ανακαλύψετε πάθη που προηγουμένως δεν γνωρίζατε ότι είχατε. Ανακαλύψτε τα και ακολουθήστε τα. Θα σας βοηθήσουν να ζήσετε μια ζωή πιο πλήρη και ικανοποιητική.
  3. Σταματήστε να φοβάστε την αλλαγή: Πολλοί άνθρωποι αντιστέκονται στην αλλαγή γιατί φοβούνται το άγνωστο. Ωστόσο, η αλλαγή είναι αναγκαία για την προσωπική ανάπτυξη και την ελευθερία. Δεν πρέπει να φοβάστε να αναζητήσετε νέες ευκαιρίες και να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Μερικές φορές η άλλαγη μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τον χρόνο θα ανακαλύψετε ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη για να βρείτε την ελευθερία που ψάχνετε.

Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια ζωή ένα “τσακ” πιο ελεύθεροι.

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα,

Μαλού @maloularsinou

 

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK