MC MEDIA NETWORK

Thursday, 25 April
Advertisement

5 χειμωνιάτικες συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσεις για το wellbeing σου

Advertisement

Γράφει η Μαλού Λαρσινού

Νομίζω σου έχω ξαναπεί ότι η φύση είναι σοφή. Τα έχει κατασκευάσει όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν εξαιρετικά και όλα της τα «προϊόντα» (φυτά, ζώα, άνθρωποι) να είναι αυτοτελή.

- Advertisement -

Έτσι λοιπόν και το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να ζει τέλεια, από μόνο του, σε ισορροπία με την φύση. Ο χειμώνας είναι μια απαιτητική εποχή για τον άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά αν όλοι εμείς κάνουμε αυτά για τα οποία είμαστε σχεδιασμένοι να κάνουμε, μπορούμε να ωφεληθούμε.. και με το παραπάνω!

  • Ίδρωσε

Διάλεξε μια άσκηση που σου ανεβάζει παλμούς, ζεσταίνει το σώμα σου και σε κάνει να ιδρώνεις.  Η κίνηση είναι πηγή ζωής για το σώμα μας. Το θρέφει σε όλα τα επίπεδα δίνοντας του μια μοναδική αίσθηση ευεξίας. Τους κρύους μήνες του χρόνου, είναι απαραίτητο να οξυγονώνεις το δέρμα σου, να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να μειώνεις το στρες έχοντας καλή διάθεση & να αποβάλλεις τις βλαβερές τοξίνες. Όλα αυτά θα τα καταφέρεις καθώς άσκησε και ιδρώνεις.

Μην αναφέρω την λάμψη που θα δόσεις στο (ερεθισμένο από το κρύο) δέρμα σου, καθώς η διαδικασία της εφίδρωσης ενεργοποιεί την έκκριση λαδιού που ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα & το κρανίο μας. Το αποτέλεσμα;  Εκθαμβωτικά λαμπερό δέρμα και μαλλιά

Εάν ταλαιπώρησέ με το δέρμα σου, πόσο μάλλον τον χειμώνα, σου έχω την λύση εδώ!

  • Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Η εναλλαγή κρύου (έξω) και ζέστης (μέσα λόγω θέρμανσης)είναι η τέλεια συνταγή για να κρυώσεις

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με την πρόσληψη:

✓βιταμίνης C (συμπλήρωμα*, πορτοκάλια & λαχανάκια Βρυξελών), ✓ψευδαργύρου (συμπλήρωμα*, στρείδια, κόκκινο κρέας & κοτόπουλο), και ✓βιταμίνης D (συμπλήρωμα*, μανιτάρια, σαρδέλες)

*τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή & σου συνιστώ να ρωτήσεις πρώτα την γνώμη του γιατρού σου

  • Κοιμήσου

Ο χειμώνας είναι η εποχή της βαθιάς ξεκούρασης και ο ύπνος είναι βασικός για την ενέργεια σου μιας και είναι η μόνη ώρα που ξεκουράζεται και αναζωογονείτε το μυαλό και το σώμα. Ο ύπνος επίσης είναι απαραίτητος για την διατήρηση του βάρους σου, αλλά και της λάμψης του δέρματος σου.

Αν το βάλεις στόχο είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις να βελτιώσεις το πρόγραμμα του ύπνου σου. Σκέψου το απλά – αν δεν κοιμάσαι όσο χρειάζεσαι μειώνεις την ποιότητα ζωής σου. Δεν έχεις διάθεση, δεν έχεις ενέργεια, κάνεις μισοτελειωμένες δουλειές.

  • Επέλεξε ζεστό φαγητό

Δεν είναι τυχαίο που τον χειμώνα το σώμα σου ζητάει από μόνο του πιο ζεστά, comfort γεύματα   Τον χειμώνα το σώμα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατάει ενέργεια, μιας και για να επιβιώσει στο κρύο πρέπει να δουλεύει πιο σκληρά.

Το ζεστό, μαγειρεμένο φαγητό, απαιτεί λιγότερη ενέργεια από το σώμα σου για να χωνευτεί. Θα σου πρότεινα λοιπόν, να επιλέγεις συνταγές που απαιτούν να μαγειρέψεις το φαγητό σου. Για παράδειγμα, επέλεξε η σαλάτα σου να είναι ψητή ή βραστή αντί για ωμή, ή μια σούπα αντί για ένα απλό ψητό.

Τip: Χρησιμοποίησε μπαχαρικά όπως το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, και η κανέλλα

  • Αύξησε την ποσότητα καλών λιπαρών για λάμψη & ενέργεια

Ακόμα και μια ενυδατική , μέσα στις βιταμίνες, κρέμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια διατροφή που ενυδατώνει το δέρμα!

Τα καλά λιπαρά (πχ καρύδια, σολωμός, αβοκάντο) ενυδατώνουν τον οργανισμό, ισορροπούν τις ορμόνες & την γλυκόζη μας, βοηθάνε στην απορρόφηση των βιταμινών, καθώς και όλες τις λειτουργίες του εγκεφάλου σου. Αποφεύγοντας τα, θα έχεις την τάση να κρυώνεις, να πεινάς, και να μην σκέφτεσαι σωστά.

Υ.Γ. Αν θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα κάνε κλικ εδώ (https://namagroup.gr/skin/)

Xxx

Μαλού @maloularsinou

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK