MC MEDIA NETWORK

Friday, June 18, 2021

Δρ. Ηλιάνα Στρούθου: Μας μιλά για τις πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες που επιτρέπονται το καλοκαίρι

All about beauty

Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου η οποία ειδικεύεται στην Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική μας μιλά για όλες εκείνες τις θεραπείες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ μας εξηγεί και τους κινδύνους που εγκυμονεί το καλοκαίρι ως προς κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι επιθυμούμε να βγούμε στην παραλία γεμάτοι αυτοπεποίθηση! Όμως είναι αλήθεια ότι οι καλοκαιρινοί μήνες δεν ενδείκνυνται για όλες τις επεμβατικές και μη θεραπείες. Ποιες πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες επιτρέπονται τους καλοκαιρινούς μήνες;

Καθώς εισερχόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ζεστός, τα ρούχα γίνονται πιο λίγα και αέρινα, ενώ οι ανασφάλειες όλων μας μεγαλώνουν σχετικά με την εμφάνισή μας στην παραλία όσο και στην καθημερινή ζωή μας. Ανασφάλειες οι οποίες αφορούν τόσο το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας, που πολλές φορές γίνονται η αιτία μειωμένης αυτοπεποίθησης, αμηχανίας και θλίψης. Είναι δυστυχώς γεγονός πια πως στην εποχή μας, μια ωραία εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στην ατομική επιτυχία, αλλά και στην κοινωνική αποδοχή και καταξίωση.

Το βασικότερο πρόβλημα διεξαγωγής πλαστικών επεμβάσεων την καλοκαιρινή περίοδο είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια και η επίδρασή της στη δημιουργία δύσμορφων ουλών. Οποιαδήποτε επέμβαση γίνει σε περιοχή εκτεθειμένη στον ήλιο παρουσιάζει μεγάλη πιθανότητα οι ουλές να ερεθιστούν, να πρηστούν και να κοκκινίσουν, συνεπώς αυτές οι επεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντίθετα, τα μπάνια στη θάλασσα δεν απαγορεύονται. Μάλιστα, το θαλασσινό νερό έχει αποδειχθεί, ότι επιταχύνει την επούλωση των χειρουργικών τομών.

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι λοιπόν η νούμερο ένα επιλογή για τη διενέργεια ορισμένων επεμβάσεων, εντούτοις για κάποιες από αυτές οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται.

Βλεφαροπλαστική: Ίσως η πλέον κατάλληλη περίοδος για τη βλεφαροπλαστική είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος που παροτρύνουμε τους ασθενείς μας να προχωρήσουν στην επέμβαση αυτή κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ότι μπορεί κανείς να φοράει μεγάλα και σκούρα γυαλιά ηλίου, ώστε να κρύψει το οίδημα των πρώτων ημερών. Οι ουλές στα πάνω βλέφαρα δεν είναι εμφανείς μετά από 2 εβδομάδες, ενώ στα κάτω βλέφαρα χρειάζονται συνήθως περίπου 3-4 εβδομάδες για πλήρη ανάρρωση.

Μίνι κoιλιοπλαστική: Όλο και περισσότερες νεαρές μητέρες επισκέπτονται τα ιατρεία μας ψάχνοντας λύση για την χαλάρωση στο κάτω μέρος της κοιλιάς, η λύση είναι η μίνι κοιλιοπλαστική, αφού χαρακτηρίζεται από πολύ μικρότερη αποθεραπεία και ουλές από ότι η κλασική κοιλιοπλαστική.

Ιδανικά, η επέμβαση συνδυάζεται με τη λιποαναρρόφηση για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του αποτελέσματος ή διόρθωση της διάστασης των όρθιων κοιλιακών μυών. Η ουλή είναι κρυμμένη χαμηλά κάτω από το ύψος του μαγιό και δεν είναι ορατή, γεγονός που μας επιτρέπει να γίνει η επέμβαση μέσα στο καλοκαίρι. Η συνήθης αποθεραπεία είναι περίπου 3 εβδομάδες.

Ωτοπλαστική ιδιαίτερα σε παιδιά: Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που γίνεται ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι και κυρίως σε νεαρές ηλικίες που δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις την καλοκαιρινή περίοδο. Αναρρώνουν γρήγορα και επιστρέφουν πιο «όμορφοι» στις σχολικές τους υποχρεώσεις τον Σεπτέμβρη.

Αυξητική μαστού: Η αύξηση του στήθους δεν είναι ούτε επώδυνη, ούτε έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, όπως οι περισσότερες ασθενείς φοβούνται. Η επέμβαση αυξητικής στήθους διενεργείται με γενική αναισθησία μικρής διάρκειας συνήθως χωρίς νοσηλεία στην κλινική. Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος σιλικόνης μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μαστό με βάση ακριβώς τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας. Με τις νεότερες τεχνικές Dual Plane και Subfacial και τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τελευταίας γενιάς γίνεται σημαντική ανόρθωση στήθους, χωρίς επιπλέον τομές. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα είναι δυνατή μέσα σε 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση και η γυμναστική επιτρέπεται 4 με 6 εβδομάδες μετά.

Αυτό που οφείλουμε όμως ως ειδικοί να ενημερώσουμε τις ασθενείς μας είναι ότι μπορεί οι μαστοί να χρειαστούν 6 μήνες προκειμένου να λάβουν την τελική τους μορφή μετά την επέμβαση είτε αυτή είναι αυξητική ή μειωτική. Αν η επέμβαση αυτή γίνει λοιπόν κοντά στο τέλος της άνοιξης και μετά, το καλοκαίρι τα ενθέματα ίσως να βρίσκονται ακόμα πολύ ψηλά και το στήθος να είναι οιδηματώδες. Θα είναι παρουσιάσιμο και όμορφο, αλλά δεν θα έχει λάβει την τελική του επιθυμητή μορφή.

Όσον αφορά τις μη χειρουργικές θεραπείες, οι πιο κάτω μπορούν να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα ολόχρονα:

Λιπογλυπτική και θεραπεία κυτταρίτιδας με την μέθοδο BodyFx: Είναι μια από τις πιο ανώδυνες, μη επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος, που έχει αποδεδειγμένα μετρήσιμα αποτελέσματα, χωρίς αίσθημα πόνου.

Συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Μη επεμβατική μείωση του τοπικού λίπους
 • Δραστική βελτίωση της κυτταρίτιδας
 • Συμβάλλει στη σύσφιξη και την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενέσιμες θεραπείες: Οι θεραπείες αυτές έχουν συστατικά όπως η βοτουλινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ αλλά και σύμπλεγμα βιταμινών και κολλαγόνου πού είναι επιτρεπτές καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Ποιες είναι οι πλαστικές επεμβάσεις που οφείλουμε να αποφύγουμε το καλοκαίρι;

Ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να αποφεύγονται για ένα τρίμηνο τα γυαλιά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλίου. Συνεπώς κάποιος που θέλει να υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση και δεν μπορεί να τα αποχωριστεί, καλό θα είναι να την προγραμματίσει όσο διαρκεί το φθινόπωρο ή ο χειμώνας.

Βραχιοπλαστική: Οι τομές της βραχιοπλαστικής δύσκολα κρύβονται με τα ρούχα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω λοιπόν της έντονης ηλιοφάνειας και της έκθεσης των ουλών στον ήλιο υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δύσμορφων ουλών.

Μικροεπεμβάσεις: Αν και πολλοί τις θεωρούν ασήμαντες, η αφαίρεση σπίλων, λιπωμάτων, ξανθελασμάτων, και άλλων καλοηθών βλαβών που γίνονται για κοσμητικούς αποκλειστικά λόγους δεν πρέπει να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά μόνο στις περιοχές που καλύπτονται από το μαγιό. Με τον καυτηριασμό ή την αφαίρεση ενός καλοήθους σπίλου στο πρόσωπο για παράδειγμα, υπό την επίδραση του ήλιου, μπορεί να δημιουργηθεί δυσμορφία χειρότερη από τον ίδιο τον σπίλο που υπήρχε αρχικά.

Χημικά peeling και θεραπείες laser προσώπου: Το χημικό peeling αλλά και οι θεραπείες laser καθιστούν το δέρμα φωτοευαίσθητο για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και πρέπει να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη ή υδροκυνώνη πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο μεταξύ Μαΐου και τέλος Σεπτεμβρίου, μιας και αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας δυσχρωμιών στο πρόσωπο και το σώμα.

Ομολογουμένως το καλοκαίρι σημαίνει ξενοιασιά και ξεκούραση! Όμως η αυξημένη θερμοκρασία τείνει να προκαλεί πολλά δερματολογικά συνήθως προβλήματα! Ποιες είναι οι θεραπείες προσώπου σύμφωνα με την εμπειρία σας που επιβάλλεται να κάνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για ανανέωση και ενυδάτωση;

Λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας αλλά και της εφίδρωσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και της χρήσης λανθασμένων αντηλιακών προϊόντων τα οποία προκαλούν λιπαρότητα στο δέρμα αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, όπου η καθημερινή χρήση της μάσκας καθίσταται αναγκαία, πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν δερματοπάθειες και ακμή.

Η σημαντικότερη θεραπεία είναι ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου μας τόσο στο σπίτι αλλά και από ειδικούς ομορφιάς. Συστήνεται η καθημερινή χρήση καθαριστικών προσώπου τα οποία ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος χωρίς να προκαλούν όμως ξηροδερμία. Η χρήση προϊόντων απολέπισης πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ η χρήση ενυδατικών προϊόντων είναι καθημερινά αναγκαία.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η χρήση αντηλιακού δεν είναι αρκετή όταν γίνεται μία φορά την μέρα, αλλά πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον ακόμη μία φορά πριν το μεσημέρι. Σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη, δηλαδή βιταμίνη Α, καθώς αυξάνουν το ρίσκο δημιουργίας δυσχρωμιών, κοινώς γνωστές ως πανάδες.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας ένα άτομο που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την εμφάνισή του, πιο εύκολα παίρνει την απόφαση να προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο ή στο σώμα;

Οι περισσότεροι ασθενείς τολμούν πιο εύκολα να προβούν σε χειρουργικές επεμβάσεις σώματος αν και χρονολογικά ξεκινούν συνήθως με μη χειρουργικές παρεμβάσεις προσώπου.

Παρατηρούμε ότι οι πλαστικές επεμβάσεις μέσα στην πάροδο του χρόνου, έχουν εξελιχθεί και προσεγγίσει όλο και περισσότερο κοινό. Θα θέλαμε ουσιαστικά λοιπόν να μας πείτε τι είναι αυτό που έχει αλλάξει ριζικά στην πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια;

Ισχύει ότι όντως οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει πλέον αποδεκτές από μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων. Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής όσο και της τεχνολογίας ήταν αναπόφευκτη τα τελευταία χρόνια χαρίζοντας μας καινούριες τεχνογνωσίες οι οποίες προσφέρουν στους ασθενείς μας αμεσότερα αποτελέσματα ή μειωμένο χρόνο αποθεραπείας. Αυτό που έχει αλλάξει όμως ριζικά την πορεία της πλαστικής χειρουργικής τα τελευταία χρόνια είναι η κατάργηση των προκαταλήψεων τουλάχιστον από μεγάλη μερίδα πληθυσμού στην Κύπρο και όχι μόνο.

 

*Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου, είναι Διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Mediterranean Hospital στην Λεμεσό και Πλαστικός Χειρουργός με ειδικό ενδιαφέρον στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική και ιδιαίτερα την αποκατάσταση μαστού. Παράλληλα η ιατρός είναι κάτοχος πτυχίου κλινικής Διατροφολογίας και Διδακτορικού στην Μεταβολική Ιατρική.

Μπορείτε να βρείτε την ιατρό στο τηλ. 7000 3322 για Λάρνακα και Λευκωσία, και στο 25 200 273 για Λεμεσό.
Facebook: https://www.facebook.com/DrIlianaStrouthou
Instagram: https://www.instagram.com/dr_iliana_strouthou/ 
Ιστοσελίδα:
https://drstrouthou.com/

 

All about beauty

Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου η οποία ειδικεύεται στην Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική μας μιλά για όλες εκείνες τις θεραπείες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ μας εξηγεί και τους κινδύνους που εγκυμονεί το καλοκαίρι ως προς κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι επιθυμούμε να βγούμε στην παραλία γεμάτοι αυτοπεποίθηση! Όμως είναι αλήθεια ότι οι καλοκαιρινοί μήνες δεν ενδείκνυνται για όλες τις επεμβατικές και μη θεραπείες. Ποιες πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες επιτρέπονται τους καλοκαιρινούς μήνες;

Καθώς εισερχόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ζεστός, τα ρούχα γίνονται πιο λίγα και αέρινα, ενώ οι ανασφάλειες όλων μας μεγαλώνουν σχετικά με την εμφάνισή μας στην παραλία όσο και στην καθημερινή ζωή μας. Ανασφάλειες οι οποίες αφορούν τόσο το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας, που πολλές φορές γίνονται η αιτία μειωμένης αυτοπεποίθησης, αμηχανίας και θλίψης. Είναι δυστυχώς γεγονός πια πως στην εποχή μας, μια ωραία εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στην ατομική επιτυχία, αλλά και στην κοινωνική αποδοχή και καταξίωση.

Το βασικότερο πρόβλημα διεξαγωγής πλαστικών επεμβάσεων την καλοκαιρινή περίοδο είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια και η επίδρασή της στη δημιουργία δύσμορφων ουλών. Οποιαδήποτε επέμβαση γίνει σε περιοχή εκτεθειμένη στον ήλιο παρουσιάζει μεγάλη πιθανότητα οι ουλές να ερεθιστούν, να πρηστούν και να κοκκινίσουν, συνεπώς αυτές οι επεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντίθετα, τα μπάνια στη θάλασσα δεν απαγορεύονται. Μάλιστα, το θαλασσινό νερό έχει αποδειχθεί, ότι επιταχύνει την επούλωση των χειρουργικών τομών.

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι λοιπόν η νούμερο ένα επιλογή για τη διενέργεια ορισμένων επεμβάσεων, εντούτοις για κάποιες από αυτές οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται.

Βλεφαροπλαστική: Ίσως η πλέον κατάλληλη περίοδος για τη βλεφαροπλαστική είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος που παροτρύνουμε τους ασθενείς μας να προχωρήσουν στην επέμβαση αυτή κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ότι μπορεί κανείς να φοράει μεγάλα και σκούρα γυαλιά ηλίου, ώστε να κρύψει το οίδημα των πρώτων ημερών. Οι ουλές στα πάνω βλέφαρα δεν είναι εμφανείς μετά από 2 εβδομάδες, ενώ στα κάτω βλέφαρα χρειάζονται συνήθως περίπου 3-4 εβδομάδες για πλήρη ανάρρωση.

Μίνι κoιλιοπλαστική: Όλο και περισσότερες νεαρές μητέρες επισκέπτονται τα ιατρεία μας ψάχνοντας λύση για την χαλάρωση στο κάτω μέρος της κοιλιάς, η λύση είναι η μίνι κοιλιοπλαστική, αφού χαρακτηρίζεται από πολύ μικρότερη αποθεραπεία και ουλές από ότι η κλασική κοιλιοπλαστική.

Ιδανικά, η επέμβαση συνδυάζεται με τη λιποαναρρόφηση για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του αποτελέσματος ή διόρθωση της διάστασης των όρθιων κοιλιακών μυών. Η ουλή είναι κρυμμένη χαμηλά κάτω από το ύψος του μαγιό και δεν είναι ορατή, γεγονός που μας επιτρέπει να γίνει η επέμβαση μέσα στο καλοκαίρι. Η συνήθης αποθεραπεία είναι περίπου 3 εβδομάδες.

Ωτοπλαστική ιδιαίτερα σε παιδιά: Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που γίνεται ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι και κυρίως σε νεαρές ηλικίες που δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις την καλοκαιρινή περίοδο. Αναρρώνουν γρήγορα και επιστρέφουν πιο «όμορφοι» στις σχολικές τους υποχρεώσεις τον Σεπτέμβρη.

Αυξητική μαστού: Η αύξηση του στήθους δεν είναι ούτε επώδυνη, ούτε έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, όπως οι περισσότερες ασθενείς φοβούνται. Η επέμβαση αυξητικής στήθους διενεργείται με γενική αναισθησία μικρής διάρκειας συνήθως χωρίς νοσηλεία στην κλινική. Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος σιλικόνης μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μαστό με βάση ακριβώς τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας. Με τις νεότερες τεχνικές Dual Plane και Subfacial και τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τελευταίας γενιάς γίνεται σημαντική ανόρθωση στήθους, χωρίς επιπλέον τομές. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα είναι δυνατή μέσα σε 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση και η γυμναστική επιτρέπεται 4 με 6 εβδομάδες μετά.

Αυτό που οφείλουμε όμως ως ειδικοί να ενημερώσουμε τις ασθενείς μας είναι ότι μπορεί οι μαστοί να χρειαστούν 6 μήνες προκειμένου να λάβουν την τελική τους μορφή μετά την επέμβαση είτε αυτή είναι αυξητική ή μειωτική. Αν η επέμβαση αυτή γίνει λοιπόν κοντά στο τέλος της άνοιξης και μετά, το καλοκαίρι τα ενθέματα ίσως να βρίσκονται ακόμα πολύ ψηλά και το στήθος να είναι οιδηματώδες. Θα είναι παρουσιάσιμο και όμορφο, αλλά δεν θα έχει λάβει την τελική του επιθυμητή μορφή.

Όσον αφορά τις μη χειρουργικές θεραπείες, οι πιο κάτω μπορούν να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα ολόχρονα:

Λιπογλυπτική και θεραπεία κυτταρίτιδας με την μέθοδο BodyFx: Είναι μια από τις πιο ανώδυνες, μη επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος, που έχει αποδεδειγμένα μετρήσιμα αποτελέσματα, χωρίς αίσθημα πόνου.

Συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Μη επεμβατική μείωση του τοπικού λίπους
 • Δραστική βελτίωση της κυτταρίτιδας
 • Συμβάλλει στη σύσφιξη και την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενέσιμες θεραπείες: Οι θεραπείες αυτές έχουν συστατικά όπως η βοτουλινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ αλλά και σύμπλεγμα βιταμινών και κολλαγόνου πού είναι επιτρεπτές καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Ποιες είναι οι πλαστικές επεμβάσεις που οφείλουμε να αποφύγουμε το καλοκαίρι;

Ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να αποφεύγονται για ένα τρίμηνο τα γυαλιά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλίου. Συνεπώς κάποιος που θέλει να υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση και δεν μπορεί να τα αποχωριστεί, καλό θα είναι να την προγραμματίσει όσο διαρκεί το φθινόπωρο ή ο χειμώνας.

Βραχιοπλαστική: Οι τομές της βραχιοπλαστικής δύσκολα κρύβονται με τα ρούχα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω λοιπόν της έντονης ηλιοφάνειας και της έκθεσης των ουλών στον ήλιο υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δύσμορφων ουλών.

Μικροεπεμβάσεις: Αν και πολλοί τις θεωρούν ασήμαντες, η αφαίρεση σπίλων, λιπωμάτων, ξανθελασμάτων, και άλλων καλοηθών βλαβών που γίνονται για κοσμητικούς αποκλειστικά λόγους δεν πρέπει να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά μόνο στις περιοχές που καλύπτονται από το μαγιό. Με τον καυτηριασμό ή την αφαίρεση ενός καλοήθους σπίλου στο πρόσωπο για παράδειγμα, υπό την επίδραση του ήλιου, μπορεί να δημιουργηθεί δυσμορφία χειρότερη από τον ίδιο τον σπίλο που υπήρχε αρχικά.

Χημικά peeling και θεραπείες laser προσώπου: Το χημικό peeling αλλά και οι θεραπείες laser καθιστούν το δέρμα φωτοευαίσθητο για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και πρέπει να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη ή υδροκυνώνη πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο μεταξύ Μαΐου και τέλος Σεπτεμβρίου, μιας και αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας δυσχρωμιών στο πρόσωπο και το σώμα.

Ομολογουμένως το καλοκαίρι σημαίνει ξενοιασιά και ξεκούραση! Όμως η αυξημένη θερμοκρασία τείνει να προκαλεί πολλά δερματολογικά συνήθως προβλήματα! Ποιες είναι οι θεραπείες προσώπου σύμφωνα με την εμπειρία σας που επιβάλλεται να κάνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για ανανέωση και ενυδάτωση;

Λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας αλλά και της εφίδρωσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και της χρήσης λανθασμένων αντηλιακών προϊόντων τα οποία προκαλούν λιπαρότητα στο δέρμα αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, όπου η καθημερινή χρήση της μάσκας καθίσταται αναγκαία, πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν δερματοπάθειες και ακμή.

Η σημαντικότερη θεραπεία είναι ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου μας τόσο στο σπίτι αλλά και από ειδικούς ομορφιάς. Συστήνεται η καθημερινή χρήση καθαριστικών προσώπου τα οποία ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος χωρίς να προκαλούν όμως ξηροδερμία. Η χρήση προϊόντων απολέπισης πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ η χρήση ενυδατικών προϊόντων είναι καθημερινά αναγκαία.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η χρήση αντηλιακού δεν είναι αρκετή όταν γίνεται μία φορά την μέρα, αλλά πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον ακόμη μία φορά πριν το μεσημέρι. Σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη, δηλαδή βιταμίνη Α, καθώς αυξάνουν το ρίσκο δημιουργίας δυσχρωμιών, κοινώς γνωστές ως πανάδες.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας ένα άτομο που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την εμφάνισή του, πιο εύκολα παίρνει την απόφαση να προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο ή στο σώμα;

Οι περισσότεροι ασθενείς τολμούν πιο εύκολα να προβούν σε χειρουργικές επεμβάσεις σώματος αν και χρονολογικά ξεκινούν συνήθως με μη χειρουργικές παρεμβάσεις προσώπου.

Παρατηρούμε ότι οι πλαστικές επεμβάσεις μέσα στην πάροδο του χρόνου, έχουν εξελιχθεί και προσεγγίσει όλο και περισσότερο κοινό. Θα θέλαμε ουσιαστικά λοιπόν να μας πείτε τι είναι αυτό που έχει αλλάξει ριζικά στην πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια;

Ισχύει ότι όντως οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει πλέον αποδεκτές από μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων. Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής όσο και της τεχνολογίας ήταν αναπόφευκτη τα τελευταία χρόνια χαρίζοντας μας καινούριες τεχνογνωσίες οι οποίες προσφέρουν στους ασθενείς μας αμεσότερα αποτελέσματα ή μειωμένο χρόνο αποθεραπείας. Αυτό που έχει αλλάξει όμως ριζικά την πορεία της πλαστικής χειρουργικής τα τελευταία χρόνια είναι η κατάργηση των προκαταλήψεων τουλάχιστον από μεγάλη μερίδα πληθυσμού στην Κύπρο και όχι μόνο.

 

*Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου, είναι Διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Mediterranean Hospital στην Λεμεσό και Πλαστικός Χειρουργός με ειδικό ενδιαφέρον στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική και ιδιαίτερα την αποκατάσταση μαστού. Παράλληλα η ιατρός είναι κάτοχος πτυχίου κλινικής Διατροφολογίας και Διδακτορικού στην Μεταβολική Ιατρική.

Μπορείτε να βρείτε την ιατρό στο τηλ. 7000 3322 για Λάρνακα και Λευκωσία, και στο 25 200 273 για Λεμεσό.
Facebook: https://www.facebook.com/DrIlianaStrouthou
Instagram: https://www.instagram.com/dr_iliana_strouthou/ 
Ιστοσελίδα:
https://drstrouthou.com/

 

All about beauty

Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου η οποία ειδικεύεται στην Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική μας μιλά για όλες εκείνες τις θεραπείες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ μας εξηγεί και τους κινδύνους που εγκυμονεί το καλοκαίρι ως προς κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι επιθυμούμε να βγούμε στην παραλία γεμάτοι αυτοπεποίθηση! Όμως είναι αλήθεια ότι οι καλοκαιρινοί μήνες δεν ενδείκνυνται για όλες τις επεμβατικές και μη θεραπείες. Ποιες πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες επιτρέπονται τους καλοκαιρινούς μήνες;

Καθώς εισερχόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ζεστός, τα ρούχα γίνονται πιο λίγα και αέρινα, ενώ οι ανασφάλειες όλων μας μεγαλώνουν σχετικά με την εμφάνισή μας στην παραλία όσο και στην καθημερινή ζωή μας. Ανασφάλειες οι οποίες αφορούν τόσο το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας, που πολλές φορές γίνονται η αιτία μειωμένης αυτοπεποίθησης, αμηχανίας και θλίψης. Είναι δυστυχώς γεγονός πια πως στην εποχή μας, μια ωραία εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στην ατομική επιτυχία, αλλά και στην κοινωνική αποδοχή και καταξίωση.

Το βασικότερο πρόβλημα διεξαγωγής πλαστικών επεμβάσεων την καλοκαιρινή περίοδο είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια και η επίδρασή της στη δημιουργία δύσμορφων ουλών. Οποιαδήποτε επέμβαση γίνει σε περιοχή εκτεθειμένη στον ήλιο παρουσιάζει μεγάλη πιθανότητα οι ουλές να ερεθιστούν, να πρηστούν και να κοκκινίσουν, συνεπώς αυτές οι επεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντίθετα, τα μπάνια στη θάλασσα δεν απαγορεύονται. Μάλιστα, το θαλασσινό νερό έχει αποδειχθεί, ότι επιταχύνει την επούλωση των χειρουργικών τομών.

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι λοιπόν η νούμερο ένα επιλογή για τη διενέργεια ορισμένων επεμβάσεων, εντούτοις για κάποιες από αυτές οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται.

Βλεφαροπλαστική: Ίσως η πλέον κατάλληλη περίοδος για τη βλεφαροπλαστική είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος που παροτρύνουμε τους ασθενείς μας να προχωρήσουν στην επέμβαση αυτή κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ότι μπορεί κανείς να φοράει μεγάλα και σκούρα γυαλιά ηλίου, ώστε να κρύψει το οίδημα των πρώτων ημερών. Οι ουλές στα πάνω βλέφαρα δεν είναι εμφανείς μετά από 2 εβδομάδες, ενώ στα κάτω βλέφαρα χρειάζονται συνήθως περίπου 3-4 εβδομάδες για πλήρη ανάρρωση.

Μίνι κoιλιοπλαστική: Όλο και περισσότερες νεαρές μητέρες επισκέπτονται τα ιατρεία μας ψάχνοντας λύση για την χαλάρωση στο κάτω μέρος της κοιλιάς, η λύση είναι η μίνι κοιλιοπλαστική, αφού χαρακτηρίζεται από πολύ μικρότερη αποθεραπεία και ουλές από ότι η κλασική κοιλιοπλαστική.

Ιδανικά, η επέμβαση συνδυάζεται με τη λιποαναρρόφηση για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του αποτελέσματος ή διόρθωση της διάστασης των όρθιων κοιλιακών μυών. Η ουλή είναι κρυμμένη χαμηλά κάτω από το ύψος του μαγιό και δεν είναι ορατή, γεγονός που μας επιτρέπει να γίνει η επέμβαση μέσα στο καλοκαίρι. Η συνήθης αποθεραπεία είναι περίπου 3 εβδομάδες.

Ωτοπλαστική ιδιαίτερα σε παιδιά: Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που γίνεται ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι και κυρίως σε νεαρές ηλικίες που δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις την καλοκαιρινή περίοδο. Αναρρώνουν γρήγορα και επιστρέφουν πιο «όμορφοι» στις σχολικές τους υποχρεώσεις τον Σεπτέμβρη.

Αυξητική μαστού: Η αύξηση του στήθους δεν είναι ούτε επώδυνη, ούτε έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, όπως οι περισσότερες ασθενείς φοβούνται. Η επέμβαση αυξητικής στήθους διενεργείται με γενική αναισθησία μικρής διάρκειας συνήθως χωρίς νοσηλεία στην κλινική. Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος σιλικόνης μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μαστό με βάση ακριβώς τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας. Με τις νεότερες τεχνικές Dual Plane και Subfacial και τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τελευταίας γενιάς γίνεται σημαντική ανόρθωση στήθους, χωρίς επιπλέον τομές. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα είναι δυνατή μέσα σε 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση και η γυμναστική επιτρέπεται 4 με 6 εβδομάδες μετά.

Αυτό που οφείλουμε όμως ως ειδικοί να ενημερώσουμε τις ασθενείς μας είναι ότι μπορεί οι μαστοί να χρειαστούν 6 μήνες προκειμένου να λάβουν την τελική τους μορφή μετά την επέμβαση είτε αυτή είναι αυξητική ή μειωτική. Αν η επέμβαση αυτή γίνει λοιπόν κοντά στο τέλος της άνοιξης και μετά, το καλοκαίρι τα ενθέματα ίσως να βρίσκονται ακόμα πολύ ψηλά και το στήθος να είναι οιδηματώδες. Θα είναι παρουσιάσιμο και όμορφο, αλλά δεν θα έχει λάβει την τελική του επιθυμητή μορφή.

Όσον αφορά τις μη χειρουργικές θεραπείες, οι πιο κάτω μπορούν να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα ολόχρονα:

Λιπογλυπτική και θεραπεία κυτταρίτιδας με την μέθοδο BodyFx: Είναι μια από τις πιο ανώδυνες, μη επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος, που έχει αποδεδειγμένα μετρήσιμα αποτελέσματα, χωρίς αίσθημα πόνου.

Συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Μη επεμβατική μείωση του τοπικού λίπους
 • Δραστική βελτίωση της κυτταρίτιδας
 • Συμβάλλει στη σύσφιξη και την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενέσιμες θεραπείες: Οι θεραπείες αυτές έχουν συστατικά όπως η βοτουλινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ αλλά και σύμπλεγμα βιταμινών και κολλαγόνου πού είναι επιτρεπτές καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Ποιες είναι οι πλαστικές επεμβάσεις που οφείλουμε να αποφύγουμε το καλοκαίρι;

Ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να αποφεύγονται για ένα τρίμηνο τα γυαλιά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλίου. Συνεπώς κάποιος που θέλει να υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση και δεν μπορεί να τα αποχωριστεί, καλό θα είναι να την προγραμματίσει όσο διαρκεί το φθινόπωρο ή ο χειμώνας.

Βραχιοπλαστική: Οι τομές της βραχιοπλαστικής δύσκολα κρύβονται με τα ρούχα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω λοιπόν της έντονης ηλιοφάνειας και της έκθεσης των ουλών στον ήλιο υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δύσμορφων ουλών.

Μικροεπεμβάσεις: Αν και πολλοί τις θεωρούν ασήμαντες, η αφαίρεση σπίλων, λιπωμάτων, ξανθελασμάτων, και άλλων καλοηθών βλαβών που γίνονται για κοσμητικούς αποκλειστικά λόγους δεν πρέπει να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά μόνο στις περιοχές που καλύπτονται από το μαγιό. Με τον καυτηριασμό ή την αφαίρεση ενός καλοήθους σπίλου στο πρόσωπο για παράδειγμα, υπό την επίδραση του ήλιου, μπορεί να δημιουργηθεί δυσμορφία χειρότερη από τον ίδιο τον σπίλο που υπήρχε αρχικά.

Χημικά peeling και θεραπείες laser προσώπου: Το χημικό peeling αλλά και οι θεραπείες laser καθιστούν το δέρμα φωτοευαίσθητο για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και πρέπει να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη ή υδροκυνώνη πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο μεταξύ Μαΐου και τέλος Σεπτεμβρίου, μιας και αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας δυσχρωμιών στο πρόσωπο και το σώμα.

Ομολογουμένως το καλοκαίρι σημαίνει ξενοιασιά και ξεκούραση! Όμως η αυξημένη θερμοκρασία τείνει να προκαλεί πολλά δερματολογικά συνήθως προβλήματα! Ποιες είναι οι θεραπείες προσώπου σύμφωνα με την εμπειρία σας που επιβάλλεται να κάνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για ανανέωση και ενυδάτωση;

Λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας αλλά και της εφίδρωσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και της χρήσης λανθασμένων αντηλιακών προϊόντων τα οποία προκαλούν λιπαρότητα στο δέρμα αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, όπου η καθημερινή χρήση της μάσκας καθίσταται αναγκαία, πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν δερματοπάθειες και ακμή.

Η σημαντικότερη θεραπεία είναι ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου μας τόσο στο σπίτι αλλά και από ειδικούς ομορφιάς. Συστήνεται η καθημερινή χρήση καθαριστικών προσώπου τα οποία ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος χωρίς να προκαλούν όμως ξηροδερμία. Η χρήση προϊόντων απολέπισης πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ η χρήση ενυδατικών προϊόντων είναι καθημερινά αναγκαία.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η χρήση αντηλιακού δεν είναι αρκετή όταν γίνεται μία φορά την μέρα, αλλά πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον ακόμη μία φορά πριν το μεσημέρι. Σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν ρετινόλη, δηλαδή βιταμίνη Α, καθώς αυξάνουν το ρίσκο δημιουργίας δυσχρωμιών, κοινώς γνωστές ως πανάδες.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας ένα άτομο που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την εμφάνισή του, πιο εύκολα παίρνει την απόφαση να προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο ή στο σώμα;

Οι περισσότεροι ασθενείς τολμούν πιο εύκολα να προβούν σε χειρουργικές επεμβάσεις σώματος αν και χρονολογικά ξεκινούν συνήθως με μη χειρουργικές παρεμβάσεις προσώπου.

Παρατηρούμε ότι οι πλαστικές επεμβάσεις μέσα στην πάροδο του χρόνου, έχουν εξελιχθεί και προσεγγίσει όλο και περισσότερο κοινό. Θα θέλαμε ουσιαστικά λοιπόν να μας πείτε τι είναι αυτό που έχει αλλάξει ριζικά στην πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια;

Ισχύει ότι όντως οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει πλέον αποδεκτές από μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων. Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής όσο και της τεχνολογίας ήταν αναπόφευκτη τα τελευταία χρόνια χαρίζοντας μας καινούριες τεχνογνωσίες οι οποίες προσφέρουν στους ασθενείς μας αμεσότερα αποτελέσματα ή μειωμένο χρόνο αποθεραπείας. Αυτό που έχει αλλάξει όμως ριζικά την πορεία της πλαστικής χειρουργικής τα τελευταία χρόνια είναι η κατάργηση των προκαταλήψεων τουλάχιστον από μεγάλη μερίδα πληθυσμού στην Κύπρο και όχι μόνο.

 

*Η Δρ. Ηλιάνα Στρούθου, είναι Διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Mediterranean Hospital στην Λεμεσό και Πλαστικός Χειρουργός με ειδικό ενδιαφέρον στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική και ιδιαίτερα την αποκατάσταση μαστού. Παράλληλα η ιατρός είναι κάτοχος πτυχίου κλινικής Διατροφολογίας και Διδακτορικού στην Μεταβολική Ιατρική.

Μπορείτε να βρείτε την ιατρό στο τηλ. 7000 3322 για Λάρνακα και Λευκωσία, και στο 25 200 273 για Λεμεσό.
Facebook: https://www.facebook.com/DrIlianaStrouthou
Instagram: https://www.instagram.com/dr_iliana_strouthou/ 
Ιστοσελίδα:
https://drstrouthou.com/

 

Anya Taylor-Joy: Η εμφάνιση της Χολιγουντιανής σταρ στο show του Dior στην Αθήνα (video)

Η βραβευμένη ηθοποιός στο show του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο Πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο show του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το oποίο συγκέντρωσε τα φώτα...

5 σημεία που δεν πρέπει να έχεις τα καλλυντικά σου

Τα καλλυντικά είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα για μια γυναίκα Σου είναι απαραίτητα και δεν θες με τίποτα να χαλάσουν. Τα πλένεις, τα καθαρίσεις,...

Ραμόνα Φίλιπ: Φωτογραφίζει το γιο της Γιώργο στις διακοπές τους και «λιώνει» από αγάπη

Η μεγάλη της αδυναμία Τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά απολαμβάνουν αυτές τις μέρες ο Χριστόφορος Τορναρίτης και η Ραμόνα Φίλιπ. Ο επιχειρηματίας και η σχεδιάστρια...

Postpartum Body: Η Αθηνά Οικονομάκου δείχνει το σώμα της 1 εβδομάδα μετά τον τοκετό

Το σώμα της μια εβδομάδα μετά τη γέννα Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Αθηνά Οικονομάκου, η οποία την Τετάρτη 9 Ιουνίου έφερε στον κόσμο το...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου;

Τα ζώδια της ημέρας Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. Διάβασε το ωροσκόπιο σου και μάθε πως σε επηρεάζουν τα άστρα σήμερα. Αυτά είναι τα...

Angelina Jolie: Πήγε ξανά στο σπίτι του πρώην συζύγου της! (pics)

Oι νέοι… Bennifer; Πολλά χρόνια πριν γνωρίσει τον Brad Pitt, το 1995, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Hackers», η Angelina Jolie και ο...

Ηρακλής Τσουζίνοβ: «Με τη Μαρινέλα γίναμε ζευγάρι μετά το GNTM»

Ο Ηρακλής Τσουζίνοβ επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τις φήμες ότι είναι ζευγάρι με την Μαρινέλα Ζύλα Μετά το τέλος του GNTM 3, πολλά δημοσιεύματα ήθελαν...

Μαρία Κορτζιά-Πιέρος Σωτηρίου: Έτσι διακόσμησαν το μπαλκόνι του νέου τους σπιτιού στη Λευκωσία (pic)

Νέο σπίτι για την Μαρία Κορτζιά και τον Πιέρο Σωτηρίου Πριν από λίγο καιρό ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε μεταγραφή από την Αστάνα στην Βουλγαρία και...

Ραμόνα Φίλιπ: Ποζάρει με καλοκαιρινό στυλ στο επιβλητικό εξοχικό της στον Πρωταρά (pic)

Ζωή με στυλ Ο Χριστόφορος Τορναρίτης και η Ραμόνα Φίλιπ διαθέτουν ένα εντυπωσιακό εξοχικό στον Πρωταρά και συγκεκριμένα στο Sirena Bay. Εκεί περνούν οικογενειακώς τα Σαββατοκύριακα...

Τα 3 ζώδια που πέφτουν πολύ χαμηλά προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν

Σίγουρα θα έχεις δει και εσύ δίπλα σου ανθρώπους που προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν, πέφτουν πολύ χαμηλά Είναι τα άτομα εκείνα που δεν...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου;

Τα ζώδια της ημέρας Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. Διάβασε το ωροσκόπιο σου και μάθε πως σε επηρεάζουν τα άστρα σήμερα. Αυτά είναι τα...

Στοματικός έρωτας: Το 70% των ανθρώπων κάνουν αυτό το επικίνδυνο λάθος!

Πολλές φορές οι πρακτικές του σεξ είναι ένα ταμπού, πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καν τις συνέπειες μιας απρόσεκτης επαφής και αυτό αφορά και το...

Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση

Κάποιες μέρες του μήνα η ερωτική διάθεση της γυναίκας είναι πολύ έντονη. Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και εκμεταλλευτείτε τις αναλόγως! Ενδεχομένως να το έχετε ήδη...

Μαρία Κορτζιά-Πιέρος Σωτηρίου: Έτσι διακόσμησαν το μπαλκόνι του νέου τους σπιτιού στη Λευκωσία (pic)

Νέο σπίτι για την Μαρία Κορτζιά και τον Πιέρο Σωτηρίου Πριν από λίγο καιρό ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε μεταγραφή από την Αστάνα στην Βουλγαρία και...

Τα 3 ζώδια που πέφτουν πολύ χαμηλά προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν

Σίγουρα θα έχεις δει και εσύ δίπλα σου ανθρώπους που προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν, πέφτουν πολύ χαμηλά Είναι τα άτομα εκείνα που δεν...

Στοματικός έρωτας: Το 70% των ανθρώπων κάνουν αυτό το επικίνδυνο λάθος!

Πολλές φορές οι πρακτικές του σεξ είναι ένα ταμπού, πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καν τις συνέπειες μιας απρόσεκτης επαφής και αυτό αφορά και το...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Κωνσταντίνος Αργυρός: Κομψός με total black στο show του Dior (pic)

Man in black Πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο show του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το oποίο συγκέντρωσε τα φώτα της παγκόσμιας μόδας. Το project «Dior Celebrates Greece»,...

Βίκυ Καγιά: Η minimal chic εμφάνιση στο show του Dior στο Καλλιμάρμαρο (pic)

Κομψή στα λευκά Πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο show του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το oποίο συγκέντρωσε τα φώτα της παγκόσμιας μόδας. Το project «Dior Celebrates Greece»,...

Advertorials