MC MEDIA NETWORK

Friday, 31 March
Advertisement

Κακή διάθεση: Ποιες είναι οι αιτίες;

Advertisement

Γιατί έχεις νεύρα και κακή διάθεση;

Η κακή διάθεση μπορεί να οφείλεται και στην κακή διατροφή ή τις καταχρήσεις όπως τσιγάρο, αλκοόλ, κ.τ.λ.

- Advertisement -

Μπορεί να σου πήγαν όλα στραβά και για αυτό το λόγο να μην έχεις καλή διάθεση, ωστόσο αν ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή ζωή, τότε η διάθεσή σου θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Η διάθεση και γενικά τα συναισθήματα δεν είναι κάτι άυλο ή μαγικό. Τα συναισθήματα προέρχονται από χημικές αντιδράσεις και επεξεργασίες μέσα στο σώμα μας και το μυαλό. Αν μια γυναίκα θέλει να ανεβάσει κατακόρυφα την διάθεσή της, θα πρέπει να κοιτάξει να ελαχιστοποιήσει τις αιτίες που προκαλούν κακή διάθεση.

Οι αιτίες αυτές είναι:

Κακή διατροφή

Αν κάθε μέρα τρως στα fast food και στις πιτσαρίες, τότε εκτός του γεγονότος ότι θα πάρεις μερικά επιπλέον κιλά, επίσης είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να αρχίσεις να νιώθεις ατονία, ή ότι δεν έχεις αρκετή ενέργεια, ή ακόμα και ότι δεν έχεις διάθεση. Ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται να ακολουθήσεις τον δρόμο της υγιεινής διατροφής. Τα φρούτα και τα λαχανικά λείπουν από την διατροφή πολλών γυναικών με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Οι ουσίες αυτές δρουν ως καταλύτης για την βελτίωση της διάθεση οποιουδήποτε οργανισμού. Ο άνθρωπος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Περιττό βάρος

Η κακή διατροφή ή η υπερφαγία οδηγούν στην αύξηση του βάρος της γυναίκας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση περιττού λίπους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα όργανα του σώματος θα πρέπει να λειτουργούν διπλοβάρδιες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες μίας υπέρβαρης ή παχουλής γυναίκας. Η καρδιά που είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπου, θα πρέπει αναγκαστικά να προσαρμοστεί στις νέες αυξημένες ανάγκες άρα θα πρέπει να δουλεύει “περισσότερο” για να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να είναι αρκετά δραστήρια που αποτελεί άλλη μία αιτία για κακή διάθεση. Εκτός αυτού, το περιττό βάρος μειώνει και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας δεδομένου ότι δεν θα αισθάνεται ποθητή. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να έχει μια γυναίκα  κακή διάθεση.

Κάπνισμα

Το τσιγάρο περιέχει πάνω από 4000 διαφορετικές ουσίες πολλές από τις οποίες είναι δηλητήρια. Με κάθε ρουφηξιά, εισέρχονται στον οργανισμό μερικές πολύ επικίνδυνες για την υγεία ουσίες. Μια γυναίκα που καπνίζει, δεν είναι απλά ότι θα ζήσει λιγότερα χρόνια κατά μέσο όρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι επειδή ο οργανισμός λαμβάνει καθημερινά πολλές εντελώς ανθυγιεινές ουσίες, η γυναίκα θα αισθάνεται μόνιμα μια κούραση, μία ατονία και έλλειψη ενέργειας. Η ζωντάνια και η ευεξία κάνουν περίπατο και τη θέση τους καταλαμβάνουν σταδιακά το καθισιό και η απραγία. Όλα αυτά αποτελούν πολύ σημαντικές αιτίες που δημιουργούν κακή διάθεση. Μην περιμένεις να δεις θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά την βελτίωση της διάθεσής σου όσο δεν κόβεις το κάπνισμα.

Αλκοόλ

Το πολύ αλκοόλ αποτελεί μια ουσία που λειτουργεί σαν τον Δούρειο Ίππο. Το βραδάκι καθώς πίνεις αλκοόλ όλα είναι ωραία και εσύ αισθάνεσαι ότι περνάς πολύ καλά. Αν σταματήσεις να πίνεις όμως αμέσως θα αισθανθείς ένα “ξενέρωμα”. Από την άλλη, άμα το παρακάνεις τότε την επόμενη μέρα το πρωί θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα όπως πονοκεφάλους, κ.τ.λ. Η αλήθεια είναι ότι το αλκοόλ επηρεάζει άμεσα την διάθεση του ανθρώπου. Στιγμιαία την ανεβάζει στα ύψη ωστόσο αν εξετάσεις μακροπρόθεσμα το φαινόμενο θα δεις ότι συνολικά δεν είσαι κερδισμένη. Το αλκοόλ, αν καταναλώνεται με μέτρο τότε δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό.

Χημικές ουσίες – Φάρμακα- Ναρκωτικά

Διάφορες χημικές ουσίες ή ναρκωτικά επηρεάζουν άμεσα την διάθεση της γυναίκας προς την αρνητική πλευρά. Εννοείται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τέτοιων ουσιών.

Διάφορες αρνητικές καταστάσεις

Άλλη μία αιτία για την κακή διάθεση είναι οι διάφορες αρνητικές καταστάσεις – εμπειρίες που έχει ζήσει μια γυναίκα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν έναν χωρισμό, έναν καυγά, μια αποτυχία, κ.τ.λ. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος είναι μία λίστα με όλα τα πράγματα που τον “ρίχνουν” ψυχολογικά. Αφού γίνει αυτή η λίστα, θα πρέπει να αποφεύγει αυτές τις καταστάσεις όσο μπορεί περισσότερο (Εφόσον είναι εφικτό φυσικά).

Advertisement

Top Stories

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK